i3 530 ve GTX 750 Ti Sistem 180W PSU Yeterliliği

O hesaplamalara çok takılmayın arkadaşlar. Hiçbir donanım kolay kolay maximum TDP değerine ulaşamaz. 750 Ti'ın 50 W TDP'si varsa devamlı 50 W çekeceği anlamına gelmez. Mesela bende dandik Quake bi PSU vardı. 7 sene kullandıktan sonra arızalandı. 5-6 sene O.C'nin sınırlarını zorladım hep. PSU 12v'den 120W veriyordu. Çin malı, çöp bir şeydi. 120W vereceği bile kesin değil. :) Sistemimde E5200 işlemci ve 9500 GT ekran kartı var. 9500 GT, 750 Ti gibi 50 W çeken bir kart, ayrıca O.C yedi. E5200'ün de 65W TDP'si var, i3'ün 73. Diğer donanımlarım zaten önemli değil. Ben hiçbir sorunla karşılaşmadım. Kısacası W hesaplamasını çok kafaya takmayın.

Son düzenleme:
Hepsi 12volt kanalından mı besleniyor?

12V kanalından en çok işlemci ve ekran kartı besleniyor. USB, Fan ve HDD bunların harcadıgı güç birşey değil. 170W olarak belirttigim hesaplamamın içerisinde Fanlar ve HDD dahil. Fanlar genelde 5V kanalından besleniyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı