i3 540 işlemciye nasıl bir CPU fan alınmalı?

ClayNight

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar. Benim sorunum aslında oyunlarda işlemcimin yetersiz olmasından dolayı küçük FPS düşüleri yaşamam. Bunun için bir nebze olsun bu düşüşlerden kurtulma ümidiyle fan alıp O.C. yapmayı planlıyorum.

Şu anda O.C. mevcut ama altta da verdiğim ısı değerlerinden anlayacaksınız ki O.C.'yi bu stok fanla yapmam mümkün değil. Bu yüzden 100TL veya çok geçmeyecek şekilde nasıl bir fanla O.C. yaparım? Bir de benim işlemcimin ısı değerlerini yüksek bulduğumdan dolayı fan değişimine karar verdim. PUBG gibi bir oyunda 15-40 FPS arası alıyorum O.C. ile GHz'i 4 yapsam ne kadar fark eder bilmiyorum. Bu işlemci ve ısı değerlerine göre nasıl bir fan almalıyım?
Sistemim:
  • i3 540 3.06GHz (Şu anki O.C. ile 3.14GHz)
  • MSI H55M E33
  • Asus GTX960 2GB
  • 4GB
  • Win 10 Pro 64 bit
Sıcaklık değerleri:

Boşta:

Yükte:

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki x3430'u aldıktan sonra ona hangi fanı tavsiye edersiniz.

PassMark - CPU Performance Comparison
Bu site doğruysa size güvenebilirim. Aralarında bayağı fark var gözüküyor. Bide buna O.C. yapsam beni 2 yıl rahat götürür sanırım?

Peki x3440'u aldıktan sonra O.C. için ona hangi fanı tavsiye edersiniz.

Peki x3430'u aldıktan sonra ona hangi fanı tavsiye edersiniz.
Stok fan yeterli. Stok fandaki tozları temizleyip teknik özellikleri yüksek bir termal macun kullanmanız yeterlidir.
Peki x3440'u aldıktan sonra O.C. için ona hangi fanı tavsiye edersiniz.
Overclock yapmak istiyorsanız stok fan yetersiz kalacaktır elbette. Ayrıca anakartınızın sınırlı bir overclock potansiyeli bulunuyor. Fazla yüksek frekanslara çıkamazsınız. İşlemci fanı için bütçe belirtin.

100tl veya cok gecmiyecek bir fiyat bana uyar.

100 tl bütçem var buna uygun bir fan olarak 2. el Cooler Master Hyper Evo bulabilirsem onu alabilirim. Ama Sıfır 100 tl ye aynı performansı verebilecek bildiğiniz bir fan var mıdır ?

Desteklediği soketlerde 1156 yok yoksa mağazada yazmayı mı unuttular ?

Desteklediği soketlerde 1156 yok yoksa mağazada yazmayı mı unuttular ?
Sitesinde de yazmıyor
Alpenföhn: Premium CPU Kühler / Tower Kühler Ben Nevis - Alpenföhn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…