i3 540 Sistem için Anakart Önerisi

FurkanYavuz34

Hectopat
Bende GTX 1050 Ti ekran kartı, i3 540 3.08 işlemci, 12 GB RAM var şu anki bilgisayarımda fakat oyun oynarken aniden kapanıyor. Bunun sebebini öğrendik, anakart yüzünden ve de işlemcinin 2 çekirdeğini görmüyor. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım?

Öncelikle söyleyim 1156 pin anakart bulmak çok kolay değil. Aliexpress gibi sitelerde 30 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. İkinci el olarakta bulabilirsin ancak çok sağlam olacağını sanmam. Mahalle bilgisayarcıları gezilip temiz bir tane bulunabilir. Bu konudan ayrı olarak i3 540 1050 ti için düşük bir işlemci. İşlemci ve RAM'leri satıp yenil nesil bir platforma geçebilirsin. Uzun vadede daha sağlıklı olur.

Kısa vadede en azından i5 760 bulman şart anakart aldıktan sonra tabi. Şahsen bende de i3 550 işlemci vardı 300tl ye i7 870 buldum şuan RX470 ekran kartı kullanıyorum sistemde 8GB 1333Mhz RAM takılı.
Uzun vadede gerçekten bir yatırım olarak görülmemeli benim anakartım sağlamdı.
Ekran kartım r7 240 tı i3 550 onu bile beslemiyordu %80 de çalıştırıyor %20 darboğaz yapıyordu. Şuanda PUBG yi ultra ayarlarda 50-70 fps arası oynuyorum, tek sorunum işlemci turbo moduna geçmemesi, base frekansta (2.93Ghz) çalışıyor, yinede yetiyor ekran kartını %100 besliyor. Hatta bunula alakalı bir konu bile açtım bakalım ne sonuç çıkacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı