İ3 540 ve Gigabyte H57M Overclock

Mrtarikaya

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistemi almak istiyorum birkaç sorum olacak.
Belirttiğim sistemde çarpan ile overclock yapabilir miyim? Yani işlemcinin çarpan katsayısı açık ve anakart bunu destekliyor mu? (Ya da G3258+H81m-Plus ikilisindeki gibi bi ilişki var mı?)
Yoksa çarpan kilidi kapalı mı?
Biraz araştırdım Gigabyye H55M-S2 ile overclock yapıp 4.6 civarında değerler alanlar var acaba fsp ile mi yapmışlar yardımcı olur musunuz?
Şöyle de bir fotoğraf var yukarıda bahsettiğim H55M-S2 anakart ve i3 540 işlemci sistem overclocku ile ilgili: (Yasak olup olmadığını bilmediğim için direk site linkini eklemedim.)
1472dc21f9971defd475949f7b571c98.jpg

@BilgisayarKurdu Yardımlarınızı bekliyorum. (Bu arada özel mesaj atamıyoruz size, siz mi kapattınız yoksa forumda öyle bir sistem yok mu çözemedim.)

Konu başlığında bahsi geçen anakart çarpan kilidi noktasında bir engel yaratmıyor, gerekli ayarlamaları sunabilir.
Ancak I3 540 çarpan kilidi kapalı bir işlemcidir. 23Multi ve 113MHZ BUS speed hızı bulunmaktadır standart halinde.
Hız aşırtma yapılmak istenirse BUS hızı yükseltirmek zorundadır.

Resimde gördüğün üzere BUS hızını 200'e çekerek 4.6GHZ hız elde edilmiş. Ancak stabilite konusunda hiçbir delil yok ortada. Çekirdeklerin bazısı kapansa bile yola devam edilebilir kalan çekirdekler ile. Bu yüzden Prime95 testi istiyoruz her daim.

Yinede CPU Score değerinde bir anormallik yok, olması gereken seviyede. Belki de stabildir sistem bilemem, Windows XP kullanıyor arkadaş. Stabiliteden pek haberi olacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı