i3 540 ve GT1030 kasma sorunu

codefl0w

Megapat
Moderatör
Makaleler
3
İyi günler keyifli forumlar elimde kuzenimin bilgisayarı var bu bilgisayar ile Win 10 ve 20'ye yakın oyun varken kasmadan donmadan oyun oynuyorduk kullanabiliyorduk ekran kartını HD4650'den GT1030'a yükseltmemize rağmen son zamanlarda anormal bir kasma var sistem BIOS'u eski tip ami8 2009 version, kurulu işletim sistemi Windows 10 Pro 32 Bit(X86) sürüm 2004 sistem özellikleri;

i3 540 3.06GHz 4MB.
GeForce GT1030.
2 GB DDR3 1333MHz RAM.
500GB HDD.

Eskiden çok rahat bir şekilde Far Cry 3, Outlast, Sniper Elite 3 gibi oyunları 60-70 FPS oynadığımız sistem CS:1.6 portable oyununda bile 30 FPS'den fazlasını vermiyor.
Çözüm önerilerini bekliyorum.
CPU kullanımı %69.
GPU kullanımı %89.
CPU sıcaklığı 66 derece termal macunu yeni uygulandı.
GPU sıcaklığı 69 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 2004'e geçince mi oldu bu sorun?

Bilgisayar sıkıntısız kullanılırken HDD bozuldu haliyle yeni format attık ve GT1030 taktık masaüstünde bile performansı çok çok düştü.
(HD4650 takılı iken de performansı çok düşüktü)

Kimsemi yok şu sorunu çözecek?
Elimden gelenin en iyisini yaptım halen verim alamadım.
NVIDIA ayarlarını performans odaklı yaptım, RAM'i OC ettim, entegre grafik işlemcisini manuel olarak devre dışı bıraktım halen sıkıntı devam ediyor.

@Caner Uncu yok mu bir çözüm önerin ustam konuyla ilgilenirsen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı