i3 540'ı Overclock Yapmak İçin Stok Fan Yeterli Olur Mu?

Daha fazla  
Beyler S.A,

Ben işlemcimi ve ekran kartımı overclock etmek istiyorum işlemcimin soğutucusu Intel'in kendi stok fanı onuda belirteyim.

İşlemcim Intel i3 3.1 GHz
Ekran kartım AMD HD4600

Normal ısı değerleri resimde gördüğünüz gibi overclocktan sonra ısı değerleri kaç derece artar veya fanım yeterli olur mu olmayacaksa 50 TL'ye fan önerir misiniz teşekkürler
(tahmini kaç derece ısı artışı olacağını eklerseniz sevinirim )
@Recep Baltaş

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Blizzard t2 mini alıp rahatça o.c yapabilirsiniz.
Görseli detaylı incelediğimizde arkadaşın I3 serisi bir işlemci kullandığını görüyoruz. Gözünden kaçmış olabilir, çok doğal.
50TL'ye önerilebilecek soğutucuların başında senin de bahsettiğin gibi Blizzard T2 geliyor.

@Şeyhmus Çağıl I3 serisi işlemcilerin çarpan kilidi kapalı olduğu için uygulayabileceğin hız aşırtma miktarı çok kısıtlı olur. Kısacası hız aşırtma yapamazsın o işlemciye. Yük altındaki sıcaklıkların makul seviyelerde ise hiç boşuna masrafa girme OC umudu ile.

ATI döneminden kalma HD4600 serisi oldukça eski nesil bir ekran kartın var. Bu ekran kartı da aynı şekilde OC işlemi için uygun değil.
Hız aşırtma dediğimiz olayı hakkıyla yapabilmek için yeni nesil ve bu iş için uygun donanımlar gerekiyor.
Senin adına üzgünüm :) Yapabileceğin pek bir şey yok açıkçası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı