i3 550 işlemcime Overclock yapamıyorum. BIOS'dan sadece çarpanı arttırsam bile sistem kendini pat diye kapatıyor. İstenildiği takdir de daha fazla resim ekleyebilirim. İşlemci soğutucusu olarak akasa venom vardır.
Olmaz olur mu hiç daha önceki amd sistemim de ram ve işlemciye o.c yapıyordum. Ve daha önceki i5 sistemim de yine aynı durum vardı. Ben de 1333 mhz ram leri 1900 mhz de bile çalıştı kaç ay resim de görebilirsin.
B CLK (Bus clock) 160 olarak görülüyor. Bu ayar default mu yoksa sen mi yaptın. İşlemcinin clock frekansı bu değere eşdeğer olmalı bence.
Speccy de işlemcinin clock değerini bi oku kaç gösteriyor. Eğer 133 ise sistem kilitlenmesi normaldir.
B CLK (Bus clock) 160 olarak görülüyor. Bu ayar default mu yoksa sen mi yaptın. İşlemcinin clock frekansı bu değere eşdeğer olmalı bence.
Speccy de işlemcinin clock değerini bi oku kaç gösteriyor. Eğer 133 ise sistem kilitlenmesi normaldir.
Evet normal değeri 133 ancak ram leri 1600 mhz de çalıştırmak için mecburen 160 a yükseltiyorum. Daha fazla da yükseliyor ancak anakart o.c yapınca pc yi kapatıyor.
Buyurun recep bey bıos güncelledim 1-2 ay oluyor, fakat hangi sürüm'ünü seçeceğimi bilmediğim için asus'un sitesin deki en üst de olan sürüm ü seçtim acaba doğru mu yapmışım. Anakart asus P7P55D LE.
Ayrıca yukarı da yazdığınız özellikler nelerdir. Mesela o.c yapınca anakart daki epu programı artık açılmıyor.