i3 6098P sistem vs i5 6402P sistem

Adnan Erdem

Megapat
Daha fazla  
Meslek
former valedictorian/student advisor
Selam iyi sosyaller. Bugün size sormak istediğim soru aslında basit ama kararsız kaldığım bir konu.
Sorum şu sistem toplayacağım ve bütçe sınırım 1350 TL.
Vatan'dan toplayacağım(garanti).
Soruma gelelim, ileriye dönük olmasını istediğim için DDR4 olarak toplamak istediğim Intel tabanlı bir sistem var. Ekran kartım halihazırda var GT730. Biliyorum çok iş yapmaz ama zaten beni birkaç ay götürmesi yeterli olacaktır sonrasında ekran kartı olarak RX 460 veya R7 370'e terfi yapacağım.
İlk düşündüğüm sistem;
  • i3 6098p
  • MSI H110m pro-vd anakart
  • Kingston HyperX Fury 8 GB DDR 4 2133 MHz CL 14 bellek
  • Samsung 750 Evo 120 GB SSD
  • Zalman z3+ 600 W
İkinci düşündüğüm sistem;
  • i5 6402p
  • MSI H110m pro-vd anakart
  • Kingston HyperX Fury 8 GB DDR 4 2133 MHz CL 14 bellek
  • Thermaltake Versa II 500W PSU
Soruma gelecek olursak i5 almam tabii ki daha mantıklı olur ama i5'in frekansı az gibi geldi, işlemci gücü olarak i5 olduğundan zaten her türlü i3'ten performanslıdır ancak, SSD'den ve kasadan (kasadan az) kısmış olacağımdan dolayı fikirlerinizi almak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi oyun amaçlı kullanacaksanız i5 bir işlemciye gerek yok zaten ileride RX 460 veya R7 370 kullanacaksanız i3 6098p her türlü işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı