i3-6098p sisteme ekran kartı önerisi

ScineLy

Hectopat
  • Anakart: H110M-K
  • İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-6098p CPU @ 3.60GHz, 3600 MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci
  • RAM: 8+8 DDR4 RAM
  • Power: Cooler Master V650 SFX Gold Full modular 650W 80+ Gold PSU (1 hafta önce aldım)
  • Ekran kartı: Radeon RX 570 series 4 GB ekran kartı
  • Çözünürlük: 1080p
Bu sisteme takabileceğim en güçlü ekran kartı nedir? Sistem uygun değilse hangi parçaları upgrade etmem gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum.

O islemci GTX 1060 üzeri kartlarda darboğaz yapmaya başlıyor. RX 570 ideal bence. Yukseltirseniz darboğaz yaşamaya başlarsınız. Daha iyi bir ekran kartı için işlemciyi upgrade etmeniz gerek.

O islemci GTX 1060 üzeri kartlarda darboğaz yapmaya başlıyor. RX 570 ideal bence. Yukseltirseniz darboğaz yaşamaya başlarsınız. Daha iyi bir ekran kartı için işlemciyi upgrade etmeniz gerek.
Ekran kartımda bazı hatalar var. Durduk yerde pc kapanıyor, görüntü gidiyor. O sebepten ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Almışken iyi bir tane alayım diyorum. RX 6600 XT, RX 6700 XT ekran kartlarını bu işlemciye alırsam darboğaz olurmuş. Sizin dediğiniz gibi bu işlemciye alabileceğim max kart GTX 1060 ise bari işlemciyi değiştirip iyi bir ekran kartı alayım diyorum. RX 6600 XT veya RX 6700 XT ekran kartları için en az masrafla hangi işlemciyi alabilirim.

Anakart i7 7700 gibi bir işlemciyi destekliyor. İkinci elde uygun fiyata denk gelirse öneririm fakat aynı bütçelere AM4 soket bir anakart ve R5 5600 işlemci alınarak daha fazla performans elde edilebilir.

Önerileriniz için teşekkürler. Sormak istediğim bir soru daha var. RX 6600 XT ile RX 6700 XT arasındaki fiyat farkına değecek bi fark varmı hangisini almak daha mantıklı. 6700 XT 12 gb vram olduğu için kafama daha çok o yatıyo ama karar veremedim henüz.

Ne kadar fiyata alacağınıza göre değişir. Aralarında ortalama yüzde 20 civarı bir performans farkı var. Bana sorarsanız uzun vadeli kullanım için 6700XT daha iyi bir seçim olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı