i3-6098P ve Asus Strix Gtx 950 2G Sistem Yükseltme

Makaleler
2
Daha fazla  
Kısa sürede elime biraz para geçicek, zorunlu harcamalarımı yaptıktan sonra bilgisayarımı yükseltmek istiyorum.

Anakartım B150M Bazooka MSİ en son BIOS sürümü, 8 GB 2133 MHz G-skillR AM kullanıyorum. DDR4 600W 80+ Güç kaynağım var.

Amacım 1080p Ultra ve 60Fps 2016 ve sonrası AAA oyunlar için.
Sizce ilk olarak ekran kartını mı yoksa işlemciyi mi yükseltmeliyim?
Önerebileceğiniz ürünler var mı, bütçe yaklaşık 800 Türk Lirası belki yükselteceğim parçayı da satabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa sürede elime biraz para geçicek, zorunlu harcamalarımı yaptıktan sonra bilgisayarımı yükseltmek istiyorum.

Anakartım B150M Bazooka MSİ en son BIOS sürümü, 8 GB 2133 MHz G-skillR AM kullanıyorum. DDR4 600W 80+ Güç kaynağım var.

Amacım 1080p Ultra ve 60Fps 2016 ve sonrası AAA oyunlar için.
Sizce ilk olarak ekran kartını mı yoksa işlemciyi mi yükseltmeliyim?
Önerebileceğiniz ürünler var mı, bütçe yaklaşık 800 Türk Lirası belki yükselteceğim parçayı da satabilirim.
Şimdi şöyle bir olay var, ekran kartını yükseltip işlemciyi aynı bırakmak olmaz. darboğaz gibi sorunlar çıkabilir. aynı şekilde işlemciyi yükseltip ekran kartını aynı bırakmak olmaz tam performans alamayabilirsin sisteminden. Gtx950 kötü bir kart değil bunu değiştirip değiştirmemek size kalmış. bütçen çok kısıtlı, şuanki işlemcini satıp i5 7600 alabilirsin 300 tl gibi bir para kalıyor elinde, eğer çalışıyorsan birdahaki ay üstüne hem para koyup hemde Gtx950'ni satmak çok daha mantıklı olacaktır.

Şimdi şöyle bir olay var, ekran kartını yükseltip işlemciyi aynı bırakmak olmaz. darboğaz gibi sorunlar çıkabilir. aynı şekilde işlemciyi yükseltip ekran kartını aynı bırakmak olmaz tam performans alamayabilirsin sisteminden. Gtx950 kötü bir kart değil bunu değiştirip değiştirmemek size kalmış. bütçen çok kısıtlı, şuanki işlemcini satıp i5 7600 alabilirsin 300 tl gibi bir para kalıyor elinde, eğer çalışıyorsan birdahaki ay üstüne hem para koyup hemde Gtx950'ni satmak çok daha mantıklı olacaktır.
Çalışıyorum ama belli bir maaş günüm yok :D Ticaret işindeyim ne zaman birşeyler alıp-satıp kar edersem o zaman para geçiyor elime zorunlu ihtiyaçlar dışında.
Aslında aklımada şu geldi ilk önce işlemcimi alabileceğim en yüksek model ile güncellemeye karar verdim sanırım ilerleyen aylarda ise ekran kartını yükseltirim böylelikle darboğaz sorunu aradan çıkmış olur.
Belki ekran kartını alırken aynı zamanda bi 8gb ram daha alıp tam istediğim şeylere ulaşabilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı