Arkadaşlar ben bu sistemi tam yeterli bulmuyorum. Ekran kartından çok memnunum ancak işlemciyle RAM'in yetersiz olduğunu düşünüyorum. 8GB RAM ve i5 7500 almayı düşünüyorum. Bilgisayarım her oyunu açar diye düşünüyorum ancak format gerekir mi? Bir de bu ufak tefek oyun kasmaları yok olur mu? Ayrıca bu işlemciyle RAM'i Vatan'da montajlatabilir miyim? Teşekkürler.
Anakart değiştirmediğiniz sürece format atmanız gerekmez. Yalnız Kaby Lake işlemci takmadan önce BIOS güncellemesi yapmalısın. (BIOS'un güncel değilse tabi.)
Tek tıkla Windows üzerinden BIOS güncelleyebilirsin. Aşağıdaki adresten en üstteki 7978vBA sürümünü indir ve çalıştır.
BIOS güncellemesi başladığında bir süre klavye ve farene dokunma.
Senden yeniden başlatmayı isterse, onayla. Onay istemeden de sistemini yeniden başlatabilir.
Sistemin BIOS güncellemesi sonrası birkaç kez açılıp kapanacak, sonra işletim sistemin açılacak endişelenme.
İşlemcin giriş seviyesi. Belleği mutlaka 16 GB yap. Elindeki belleğin 2133 MHz olduğu için diğerini de fazla yüksek frekanslı (3000 MHz gibi) almanın bir anlamı yok. Anakartın en fazla 2400 MHz frekansı destekliyor. Takarlar ancak Vatan'dan değil internetten almanı tavsiye ederim. Vatan pahalı. Kendin de takabilirsin, zor birşey değil. Zorlamadığın sürece sokete, belleğe zarar vermezsin.