i3 6100 CPU Soğutucusu Önerisi

İşlemcinin üstündeki kafese değmemesi lazım ama soğutucuyu yanlış taktığına inanıyorum hala. Yoksa bu değerler hiç normal değil. AİDA64 testini bir kez daha uzun süreli yapabilir misin? Boşta sıcaklıklar ne oluyor?

O demire değmemesi gerektiğini bilmiyordum, değiyor çünkü :D Ama değmeden takmanın mümkün olduğunu sanmıyorum ben en iyisi oraya götüreyim onlar bir baksın.

Sistem kararlılık testini başlattığımda bir dakika gibi bir sürede 65 dereceye, Prime95 testinde bir dakika gibi bir sürede 90 dereceye çıkıyor. GTA V oynarken de 75 dereceye çıkıyor.
 
Uzun süreli bir test yapar mısın? En az 5 dakika gibi. Prime95'in işlemciyi öldürdüğüne bir kez daha şahit olduk. :D

5 dakika yaparsam işlemci yanar diye korkuyorum. Prime 95'de 90 dereceye çıktığında jet gibi ses çıkartıyor korkudan acilen kapıyorum :D

-- EKLEME --

@Silinen üye dediğiniz gibi hatalı takışımdan kaynaklıymış. Vatan Bilgisayar'da müşteri hizmetlerinde çalışan kişi oradan sadece fanı almış olmama rağmen en az bir saatini bana ayırdı, işlemcinin fanını çıkarıp doğru bir şekilde taktı. Termal macunu çok koyduğumu belirtip daha az koydu. Önde tam sabitlenmemiş fanı silikon ile sabitledi ve ses öndeki fandan gelen sesi azalttı. Bundan sonra bilgisayarı oradan bir monitöre bağlayıp birlikte ısınma testi yaptık ve sonuçlar gerçekten harikaydı.

Prime 95 ile ortalama 65 derece civarında, Aida64'ün testinde ise ortalama 60 derece civarındaydı işlemcinin sıcaklığı. Yani ısınma sorunum tamamen çözüldü, boştaki sıcaklık ve oyun sıcaklığı çok daha iyi.

Yardımların için tekrardan teşekkür ederim, soğutma istediğim gibi oldu. Soğutmaya daha fazla yatırım yapmayacağım (gerçi bu soğutcuyu takmak çok zor, belki birdahaki termal macun değişiminden önce yeni bir CPU soğutucu alırım).
 
Sorunun çözülmesine sevindim. :) Vatan'ın da bu kadar iyi hizmet verdiğini ilk defa duyuyorum. Hangi şubeye gittin acaba?

İstanbul Kadıköy'de Nautilus AVM karşısındaki şubeye. Vatan ile ilgili değil de tamamen oradaki kişinin işini sevmesine, yeteneğine ve iyi niyetine bağlı bir durum.
 
@MadaraUchiha
Biraz eski bir konu olarak kaldı ancak ön tarafa (HDD/SSD slotlarının karşısına) 2. bir fan takılabildiğini öğrendim ve oraya Zalman ZM-F3 FDB (SF) model fan taktım. Şuanda kasada 5 kasa fanı + 1 adet CPU fanı mevcut. Ön taraftaki fanlarda silikon vida kaynaklı bazı sorunlar yaşadım. Fanlar biraz dışta kaldı ama sorun olacağını sanmıyorum.

Sanırım artık yeterli bir soğutmaya ulaştım, daha fazla yatırım yapmama gerek yok :)

Boştaki değerler: (Bazı fanlar tam güçte çalışmıyor ve yükteyken bile kasa oldukça sessiz.)
bosta.png


Yükteki değerler: (2 dakika kadar tuttum çok uzatmadım çünkü değişiklik pek olmuyor)
yukte.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı