i3 6100 CPU Soğutucusu Önerisi

Pek sorun teşkil etmez ama gereksizdir. İ3 6100 özellikle az ısınan bir seriden geliyor. Hyper 212 Evo gereksizce güçlü gelir onun için. Hangi fiyata buldunuz 2. eli? Fanı bozulsa bile yeni fan alıp takabildiğin için soğutucuların ömrü uzun oluyor.

80TL'ye alacaktım ancak almayı düşündüğüm kişi başkasına satmış. Başka bir fırsat bulamazsam Gammaxx 200 alacağım. Bazı kişiler biraz küçük oluşuna değinmiş (sanırım 9cm), bu sorun olur mu?

-- EKLEME --

@Silinen üye fan yeri değişikliğini yaptım. Bu süreçte fanlardan içeri üflemesi gereken fanın dışarı üflediğini ve kasayla birlikte gelen o iki fanın gerçekten hiç bir işe yaramadığını farkettim
Şuanda durum iyi gibi. Aida64 üzerinden yaptığım kararlılık testinde (Sadece CPU ve GPU'yu seçtim) 5 dakikada işlemci 55 derece, ekran kartı 70 derece gibi bir duruma geldi. Ancak fanlar sabit %65 ayarındaydı. O ayarı sıcaklığa göre ayarladıktan sonra daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Yani Gammaxx 200 bana yeterli olacaktır.

Ayrıca en kısa zamanda kasayla birlikte gelen o iki güçsüz fanı sizin söylediğiniz cougar fanlar ile değiştireceğim, akasa silikon vida ile fanların titreşimini yok edip sesini azaltacağım ve Noctua termal macun alıp işlemci ve ekran kartının termal macununu değiştireceğim. Tekrardan çok teşekkürler yardımların için.

Noctua termal macuna gerek yok. Hatta işlemci soğutucu almana bile gerek kalmamış. Sorunun kolayca çözüldüğüne sevindim. Cougar fanlar alıp işlemci soğutucu almayabilirsin, gerek yok gibi gözüküyor. Gammaxx 200'ün yanında termal macun geliyor. Bu arada Hyper 212 Evo 80 TL'ye çok iyiymiş. Sisteminde ona gerek yoktu zaten.

Amazon fiyatı zaten 100 civarı olduğu için bana çok kaçırılmıyacak gibi gelmemişti

Noctua almasam da elimde Zalman ZM-STG 1 termal macun var onu sürerim belki, içinden çıkandan iyidir diye düşünüyorum.

Bana önce Gammaxx'ı almak daha mantıklı geldi. Sonuçta şuanda güçsüz de olsa ses yapmayan Zalman soğutucular var kasada. Onu da en yakın sürede alırım. Sonuçları yazacağım buraya aynı bileşenleri kullananlar için. Tekrardan teşekkürler her şey için.

Düzenleme:
Bimeksde cougar fanlarda indirim varmış belki kaçırmamak için önce onu alırım CF-D12HB-R bu model hakkında bir bilginiz var mı?

Almayı düşündüğün model fanlar performanslıdır, farkı anlarsın. Elinde termal macun varsa kullanabilirsin. Çok kaliteli bir termal macuna da gerek yok. Stok soğutucu bile yeterli çünkü. Fan çoklayıcı kablo almanı da öneririm, böylece tüm fanları anakarta bağlayabilirsin. Rica ederim.

Fan çoklayıcı olduğunu bilmiyordum öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı bu ürün sanırım bahsettiğiniz görevde kullanılabiliyor ancak fiyatı biraz tuzluymuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…