i3 6100 GTX 750 2 GB sisteme RX 580 takıp işlemci yükseltilmeli mi?

Berat Gultekin

Centipat
Daha fazla  
Elimde:
İşlemci: i3 6100.
Ekran kartı: GTX 750 2 GB.
RAM: 8 GB DDR4 2133 MHz.
Depolama: 256 GB Samsung SATA SSD, 756 GB HDD.
PSU: 500W High Power PSU.

Bu sisteme RX 580 almayı düşünüyorum. Alıp bir sure i3 6100 ile kullanıp param birikince i5 6×××,ı7 6××× işlemcilerden alacağım. Anakart değiştirecek bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde:
İşlemci: i3 6100.
Ekran kartı: GTX 750 2 GB.
RAM: 8 GB DDR4 2133 MHz.
Depolama: 256 GB Samsung SATA SSD, 756 GB HDD.
PSU: 500W High Power PSU.

Bu sisteme RX 580 almayı düşünüyorum. Alıp bir sure i3 6100 ile kullanıp param birikince i5 6×××,ı7 6××× işlemcilerden alacağım. Anakart değiştirecek bütçem yok.
İşlemci olarak i5 7500 tavsiye ederim. i5 6000 serisi yerine, tabi alabiliyorsanız en iyisi i7.
Asıl sorunuza gelirsek, i3 6100 ile feci bir darboğaz olur ama idarelik kullanabilirsiniz tabiki. i5 7. nesil ile de darboğaz hikayeli oyunlarda olmaz ama Online için halada tam performans alamayabilirsiniz.

İşlemci olarak i5 7500 tavsiye ederim. i5 6000 Serisi yerine, tabii alabiliyorsanız en iyisi i7.
Asıl sorunuza gelirsek, i3 6100 ile feci bir darboğaz olur ama idarelik kullanabilirsiniz tabii ki. i5 7. nesil ile de darboğaz hikayeli oyunlarda olmaz ama Online için halada tam performans alamayabilirsiniz.

Benim anakartım Lenovo marka 7. nesil işlemciler için BIOS'u guncellemem lazim eğer yapabilirsem dediğiniz işlemciye bakarım.

Benim anakartım Lenovo marka 7. nesil işlemciler için BIOS'u guncellemem lazim eğer yapabilirsem dediğiniz işlemciye bakarım.
Yapamazsanızda i7 6700'e odaklanın, tabi 1000-1200TL civarından yüksek vermeyin. Değmez bu kadar eski işlemcileri.

i7 6700 de RX 580 darboğaz olur mu?
Online oyunlarda oluyor sadece, hikayeli oyunlarda bir sorun yaşamazsınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Online oyunlarda oluyor sadece, hikayeli oyunlarda bir sorun yaşamazsınız:

Hocam ben bayağı CS oynarım şimdiki GTX 750 ile 70 100 FPS arası alıyorum RX 580 i7 6700 ikilisiyle kac FPS alirim.

Hocam ben bayağı CS oynarım şimdiki GTX 750 ile 70 100 FPS arası alıyorum RX 580 i7 6700 ikilisiyle kac FPS alirim.
Örnek video olarak sadece bunu bulabildim, Yüksek ayarlarda 1080P: (10 FPS daha az baz alın.)

Şöyle bir bilgide veriyim. i7 6700 ile aynı güce sahip 4790 ilede şahsen video'da ki performansı alıyordum. RX 580 ile aynı olan RX 480 ile. R5 5600'e geçince FPS'im 200'ü geçti. (Aynı ekran kartı.)
Bu tarz oyunlarda yüksek önbellek ve işlemci gücü çok fark ediyor.
İşlemci kullanımı düşük olup, ekran kartı %100 olsada bu tarz olaylar çıkabiliyor. Darboğaz olmuyor gibi duruyor ama işlemci değiştirince anlaşılıyor ekran kartını gerçek performansı.
Aynısı RDR2 için çok geçerli olmaz mesela, 5-10 FPS civarı değişir.

Örnek video olarak sadece bunu bulabildim, yüksek ayarlarda 1080p: (10 FPS daha az baz alın.)

Şöyle bir bilgide vereyim. i7 6700 ile aynı güce sahip 4790 ile de şahsen Video'daki performansı alıyordum. RX 580 ile aynı olan RX 480 ile. R5 5600'e geçince FPS'im 200'ü geçti. (aynı ekran kartı.)
Bu tarz oyunlarda yüksek önbellek ve işlemci gücü çok fark ediyor.
İşlemci kullanımı düşük olup, ekran kartı %100 olsa da bu tarz olaylar çıkabiliyor. Darboğaz olmuyor gibi duruyor ama işlemci değiştirince anlaşılıyor ekran kartını gerçek performansı.
Aynısı RDR2 için çok geçerli olmaz mesela, 5-10 FPS civarı değişir.

Peki hocam en düşük ayarlarda 200 FPS alırmı 1080p de

Technopat Haberler

Geri
Yukarı