İ3 6100 için maksimum hangi ekran kartı alınmalı?

Tavsiyem R9 380x ve GTX 960 üstüne çıkmaman. 400-600 daha vermen gerekir daha üst R9 390 ve GTX 970 gibi kartlara çıkabilmek için. Ama o parayı işlemciye yatırmalısın.

Gtx 960 mı 950 mi almak mantıklı sizce ?
Asus Gtx 950 2GB => 610 TL
Msi Gtx 960 2G => 770 TL

En ucuz gtx 960'ın fiyatı bu. Aralarında 160 TL var ortalama. Bazı oyunlarda fps farkıda fazla değil. Siz ne düşünüyorsunuz bu kartlar için?

İ3 6100 gayet başarılı bir işlemci fakat siz i3 6100 gibi bir işlemciye çok yüksek bir kart takarsanız belki çalıştırır belki darboğaz yapar belki başka problemler çıkar. Örneğin; GTX 970 almak yerine GTX 960 alırsınız arada ki farkı işlemciye koyar i5 6400 alırsınız. Sonuçta 4 çekirdekli bir işlemci ve şu an piyasadaki hiç bir ekran kartına darboğaz yapacağını düşünmüyorum tabi bu benim bildiğim kadarıyla. Nvidia olarak örneklendirme verdim. İşlemci ile ekran kartını biraz dengede tutarsanız sizi uzun süre götürür.

i3 6100 Gtx 980 ve altı için sorun oluşturmaz. Ama, yakında pascal ve Polaris çıkacak. Oyun yapımcıları, oyunlarını ekran kartlarının kapasitelerine göre hatırlıyorlardı ve Gtx 980, hele ki böyle bir zaman da ölü bir yatırım olur. Yani demek istediğim işlemciyi i5 tercih ederek ileride ekran kartını upgrade edebilirsiniz.

Gtx 960 yerine önerim:

Sapphire R9 380 2G

Gtx 960'dan %20 civarı daha performanslıdır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı