Arkadaşlar ben 2, 3 gün içinde PC toplicam ve bellek ve CPU uyumunda kafam karıştı. İntel core i3 6100 CPU'da DDR4 2666 MHz desteği var mı? Desteği yoksa da kullanılamaz mı yani 2666 MHz çalışmaz mı?
Arkadaşlar ben 2, 3 gün içinde PC toplicam ve bellek ve CPU uyumunda kafam karıştı. İntel core i3 6100 CPU'da DDR4 2666 MHz desteği var mı? Desteği yoksa da kullanılamaz mı yani 2666 MHz çalışmaz mı?
Bu durum anakartınla alakalı. Anakartın destekleyip desteklemediğine bakmalısın. Şunu da söyliyim ben 3000 mhz ram aldım. Bi faydasını görmedim dahili gpuda bile.
Bu durum anakartınla alakalı. Anakartın destekleyip desteklemediğine bakmalısın. Şunu da söyliyim ben 3000 mhz ram aldım. Bi faydasını görmedim dahili gpuda bile.
Hem anakartla hem de işlemciyle alakalı çünkü 2666 Mhz ram alacaksanız K ibareli bir işlemci ve Z serili bir anakart almak gerekiyor. Anca o zaman 2666 Mhz'de çalışır.
Eğer tekli 8 gb ram yerine 2x4 gb ram takarsanız çok büyük bir fark göremessiniz ama yinede bir rahatlık olur. Fakat tekli 8 gb ram takarsanız ileride bir 8 gb ram daha ekleyip sisteminizi 16 gb ram yükseltme şansınız var. Eğer ileriye dönük bir sistem istiyorsanız tekli 8 gb ram takın yok bana 8 gb ram yeter daha fazlasına gerek yok diyorsanız 2x4 gb ram alabilirsiniz.
Hem anakartla hem de işlemciyle alakalı çünkü 2666 Mhz ram alacaksanız K ibareli bir işlemci ve Z serili bir anakart almak gerekiyor. Anca o zaman 2666 Mhz'de çalışır.
Benim sistemde de z170 ddr4 anakart, i3 6100 işlemci ve 2666 mhz ram var. Ve ram 2666 da çalışıyor.
Eğer soru ''z170, ddr4 ve 2666 mhz ve üzeri nasılolur, almalı mıyım?'' olsaydı, 1800 tl den fazla bütçen yoksa gerek olmadığını, hatta 2500 tl tutsa da bu sistem , oyun bilgisayarı düşünenlere, gereksiz. ddr4 2133 ve i3 6100 ideal (illa intel işlemci istiyorsan). Amd işlemci istersen 1450 tl ye kasa monitör hoparlör klavye fare vs dahil APU A10 yada A8 toplanır ve de ben artık bunu tavsiye ediyorum. Oyun için çok abartmamalı...