Arkadaşlar düşük bütçeli giriş seviye oyun bilgisayarı rehberindeki sisteme biraz değişiklik yaptım. Sizce nasıl uyumlu iyi performans alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.
I3 islemci yerine Pentium G4560 alabilirsiniz fakat anakarta bios güncellemesi yaptirmalisiniz.
Kasa ve PSU olarak butcenizi bilmiyorum o yuzden marka uzerinden soyluyorum. Kasa olarak corsair(pahalı gelebilir), zalman(daha ucuza kasalar mevcut) olabilir. PSU olarakta 400W-450W corsair veya aerocool markalar isinizi gorecektir.
Ama onerecek olursam; Kasa olarak Corsair Carbide 100R, PSU olarak Corsair VS450 onerebilirim.
Islemci, anakartta calismasi icin bios guncellemesi gereklidir. Eger sistemi bir yere toplatiyorsaniz montaj yaparlarken guncelliyorlar yada siz soyleyebilirsiniz. Boyle birşey yapamiyorsaniz anakartida B250M serisi secmeniz gerekecek.
Anakart ile işlemci uyumlu ama BIOS'u güncellemen lazım. Aksi takdirde ekrana görüntü yansımaz. Eğer güncelleme imkanınız yoksa i3 almalı veya anakartınızı B250M'e yükseltmelisiniz. Güncelleme için: Kaby Lake için BIOS Güncelleme Rehberi - Technopat