İ3 6100 işlemci Forza'da 67 derece oluyor

Yani fanlardan birini çıkarıp başka bir fan takacaksınız? Belki çok çok az fark edebilir, ama böyle bir eylem kışın ortasında klima açmaya benzer.

Anladım sıcaklıklar çok çok normal yani Frisby fanların hava CFM'si 28 olunca kendi kendime şüphelendim kötü olabilir diye sağ olun yardımcı olduğunuz için eğer daha çok yükselirse dönerim zaten 1 saatin sonunda bu değerleri alıyordu o zaman kasanın hiçbir seyine ellememe gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.2.el kasa aldım 2 hafta falan oluyor özellikleri GTX 950, i3 6100 işlemcim yükte Forza oynarken yaklaşık 1 saatlik değerler 62, 63, 64 sabit arada birden 66, 67 oluyor ve o ara çok minisaniyelik drop giriyor işlemcimin sıcaklığı normal mi? Fanları da atarım ek bir fan almam gerekir mi veya 1, 2 fanı çıkarıp kaliteli fan taksam sorun çözülür mü? Sanırım şu anki fanların hava akışı bayağı düşük (ekran kartım da arada 66 oluyor 64 civarı geziyor fanları tam güçte calismazken)
Bir de 3.fotografta olan yere fan takılıyor mi takılırsa faydası olur mu? Çünkü dışarıdan bir yere bağlanmıyor hava alacak.

Yukarıdaki fanların çok fazla bir esprisi yok, ne yapıyorsa egzoz fanın yapıyor o da yetersiz gelebilir. Yukarıdaki fanın bir tanesini ters takmışsın resim de ortada gibi görünen üst fanı çevirmen gerek, bu şekil de bir yararı zaten olmaz. Tabii ki de o gösterdiğin yere de fan takarsan iyi olur veya ters taktığın fanı çıkart o resim de gösterdiğin fan yerine tak daha performanslı olur.

Merhaba.2.el kasa aldım 2 hafta falan oluyor özellikleri GTX 950, i3 6100 işlemcim yükte Forza oynarken yaklaşık 1 saatlik değerler 62, 63, 64 sabit arada birden 66, 67 oluyor ve o ara çok minisaniyelik drop giriyor işlemcimin sıcaklığı normal mi? Fanları da atarım ek bir fan almam gerekir mi veya 1, 2 fanı çıkarıp kaliteli fan taksam sorun çözülür mü? Sanırım şu anki fanların hava akışı bayağı düşük (ekran kartım da arada 66 oluyor 64 civarı geziyor fanları tam güçte calismazken)
Bir de 3.fotografta olan yere fan takılıyor mi takılırsa faydası olur mu? Çünkü dışarıdan bir yere bağlanmıyor hava alacak.

Gayet normal.

Yukarıdaki fanların çok fazla bir esprisi yok, ne yapıyorsa egzoz fanın yapıyor o da yetersiz gelebilir. Yukarıdaki fanın bir tanesini ters takmışsın resim de ortada gibi görünen üst fanı çevirmen gerek, bu şekil de bir yararı zaten olmaz. Tabii ki de o gösterdiğin yere de fan takarsan iyi olur veya ters taktığın fanı çıkart o resim de gösterdiğin fan yerine tak daha performanslı olur.
O zaman 3 fanda dışarı doğru üflemez mi ? Kasanın icinede havası gerekmiyor mu?

O zaman 3 fanda dışarı doğru üflemez mi? Kasanın icinede havası gerekmiyor mu?

Hayır olmaz, böyle bir kasa şekli yok hava girecek yeri illaki vardır. Kasanın marka modeli nedir görmeden bir şey diyemem? Resim de göstermişsin ama, ne olduğu belli değil, o boşluk fan yeri ise oradan en kötü ihtimal havayı yukarı da ki fanlar çeker zaten. O fanların, inan ki 100 üzerinden en fazla yararı 10 'dur o da anakartın çok az bir kısmına soğuk hava veriyordur. Giren hava kısır döngü oluyor, girer girmez bir yere değmeden geri çıkıyor. Onu değiştirmelisin bunun başka yolu yok. Ben soğutma tasarlarım hayatım da böyle bir kasa şekli hiç görmedim.

Hayır olmaz, böyle bir kasa şekli yok hava girecek yeri illaki vardır. Kasanın marka modeli nedir görmeden bir şey diyemem? Resim de göstermişsin ama, ne olduğu belli değil, o boşluk fan yeri ise oradan en kötü ihtimal havayı yukarı da ki fanlar çeker zaten. O fanların, inan ki 100 üzerinden en fazla yararı 10 'dur o da anakartın çok az bir kısmına soğuk hava veriyordur. Giren hava kısır döngü oluyor, girer girmez bir yere değmeden geri çıkıyor. Onu değiştirmelisin bunun başka yolu yok. Ben soğutma tasarlarım hayatım da böyle bir kasa şekli hiç görmedim.

Kasa Frisby fc 9285G ve fanların hava akış değeri gerçekten kötü o fanları değiştirsem bir etkisi olur mu önceki forumlar da 63 normal diyorlar ama u işlemci için fazla gibi anlık 67 falan olunca ufak bindrop giriyor ve ytdeki oyun testlerinde ise genelde 57 civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane bu kasaya ait video göremedim ama, dediğim gibi yapmalısın. İllaki içeri farklı bir yerden hava giriyordur, ön panel de yani ön tarafta hava deliği vardır. Bu şekil de bakıp fanı çevirip bir de o şekil de test edebilirsin. Mutlaka ön panel de hava delikleri vardır. Böyle bir kasa olamaz, üst taraftan hem alıp hem verecek kasayı tasarlayan firma için çok komik bir durum ve alay konusu olur. Üst panelden ve arka panelden her zaman sıcak hava dışarı üfler kanun budur. Ekran kartı, HDD, SSD için de bu hava sistemi olmaz donanımların ısınır. Çevirmen gerek hava bir yerden giriyordur muhakkak, boşluk vardır da sen belli ki göremiyorsun:) Ön panel de sanki ızgara gibi delikler gördüm, oradan hava giriyor olmalı. Sen fanı ters çevir bana güven. Ekran kartı HDD, işlemcini ters çevirmeden sıcaklıklarını kontrol et farkı muhakkak göreceksin. Ama her şeye rağmen stok soğutucu ile ısı değerin kötü de değil

Son düzenleme:
Hayır olmaz, böyle bir kasa şekli yok hava girecek yeri illaki vardır. Kasanın marka modeli nedir görmeden bir şey diyemem? Resim de göstermişsin ama, ne olduğu belli değil, o boşluk fan yeri ise oradan en kötü ihtimal havayı yukarı da ki fanlar çeker zaten. O fanların, inan ki 100 üzerinden en fazla yararı 10 'dur o da anakartın çok az bir kısmına soğuk hava veriyordur. Giren hava kısır döngü oluyor, girer girmez bir yere değmeden geri çıkıyor. Onu değiştirmelisin bunun başka yolu yok. Ben soğutma tasarlarım hayatım da böyle b

Bir tane bu kasaya ait video göremedim ama, dediğim gibi yapmalısın. İllaki içeri farklı bir yerden hava giriyordur, ön panel de yani ön tarafta hava deliği vardır. Bu şekil de bakıp fanı çevirip bir de o şekil de test edebilirsin. Mutlaka ön panel de hava delikleri vardır. Böyle bir kasa olamaz, üst taraftan hem alıp hem verecek kasayı tasarlayan firma için çok komik bir durum ve alay konusu olur. Üst panelden ve arka panelden her zaman sıcak hava dışarı üfler kanun budur. Ekran kartı, HDD, SSD için de bu hava sistemi olmaz donanımların ısınır. Çevirmen gerek hava bir yerden giriyordur muhakkak, boşluk vardır da sen belli ki göremiyorsun:) ön panel de sanki ızgara gibi delikler gördüm, oradan hava giriyor olmalı. Sen fanı ters çevir bana güven. Ekran kartı HDD, işlemcini ters çevirmeden sıcaklıklarını kontrol et farkı muhakkak göreceksin. Ama her şeye rağmen stok soğutucu ile sıcaklık değerin kötü de değil.

Eve gidince deneyeceğim. Yardımcı olduğunuz için çok sağ olun kasanın fotoğraflarında da 3 fanın da önü bakıyor içeriye eve gidince deneyeceğim sağ olun tekrar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı