i3 6100 Sıcaklık Değerleri

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim cpu(i3 6100) genelde biosdan baktığımda 39 dereceyi geçmiyordu. Gpu(GTX 950) de 37'yi geçmiyordu boşta. Bende normal algılıyordum. Bugün windows 10'a geçiş yaptım. Ekran kartımın sıcaklık değerleri değişmedi. Fakat işlemcimin (i3 6100) sıcaklık değerleri arttı. Stok fan kullanıyorum. İlk başta 37 derece iken win10'nu kurduktan sonra 50 dereceyi buldu(boştaki sıcaklığı). Bu normal midir ? B0şta ekran kartının 37 olmasını anlıyorum, anakartın 34 olmasını anlıyorum. Ama neden cpu(i3 6100) 37 dereceden 50 dereceye çıktı normal midir bu ? Sistemin boşta olduğundaki sıcaklık değerleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı yeni kurduysan arka planda güncelleştirme yapıyor olabilir. Dolayısı ile bu işlemci ve ram kullanımını arttırır ve az da olsa ısınma olabilir. Tüm update leri kendin elle yap ve hiç update olmadığına dikkat et. Aynı işlemci ve windowsa bende sahibim en son baktığımda 40 dereceydi cpu sıcaklığı yine kontrol edip haber veririm.

Hocam bilgisayarı yeni kurduysan arka planda güncelleştirme yapıyor olabilir. Dolayısı ile bu işlemci ve ram kullanımını arttırır ve az da olsa ısınma olabilir. Tüm update leri kendin elle yap ve hiç update olmadığına dikkat et. Aynı işlemci ve windowsa bende sahibim en son baktığımda 40 dereceydi cpu sıcaklığı yine kontrol edip haber veririm.

Kardesim pcyi 6 gun önce aldim. Windows 10'u yeni kurdum. Uptade derken driver guncellemelerinden mi bahsediyorsun?

Sıcaklık derecelerine nerden bakıyoruz arkadaşlar

Arkaplan uygulamaları işlemciyi kullanıyor olabilir, cpu kullanım yüzdeni belirtir misin ?

Arkaplan uygulamalari neredeyse hic kullanmiyor. %2 civari. Ve eskiden cpu 39 du simdi 49 .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı