İ3 6100 Sistem Oyunda Reset Atıyor

murat_ucar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar normalde hiçbir şey yok ama oyuna girince oyun menüsünde bile bazen reset atıyor. Her oyunda yapıyor bunu ve belli bir zamanı yok. Ekran kartına yük binince de cızırdama sesi gibi ses geliyor. Her şeyi güncelledim format bile attım yine yok düzelmiyor. PUBG almıştım yeni hiç oynayamadım da. Sizce güç kaynağından mı yoksa ekran kartından mı? Olay görüntüleyicide Kernel Power 41 63 olarak görünüyor.
Sistemim;
  • i3 6100
  • MSI B150M Bazooka
  • MSI GTX 960 Gaming 2G
  • Kingston Fury 16 GB 8+8
  • Samsung 750 EVO SSD
  • Seagate Barracuda 1 TB
  • Corsair VS 450 80+ PSU
Ekran kartından şüpheleniyorum sizce doğrudan garantiye göndereyim mi? Alalı 2 yıl olmadı 15 ay falan oldu. Gönderirsem de servispointe direk kargoyla gönderiyor muyuz, bilen var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenleri test edin. Özellikle PSU ve ekran kartını... Garantisi bulunuyorsa belirttiğim parçaları servise gönderin... Ayrıca cızırdama sesi CW yani bobin vızıltısı olabilir. Performansa etkisi yoktur ama ses yapar...

Perşembe günü garantiye yolladım ekran kartını, cuma günü mesaj geldi servisten teslim alınmıştır şu linkten takip edebilirsiniz diye. Arıza tespitine açılmıyor yazmışlar durum kısmında ise hazır yazıyor. Araya haftasonu girdi tabi. Değişim falan olurmu sizce.

Eğer arızalı veya CW var ise büyük ihtimal değişim olacaktır. Siz yine de PSU üzerinde de durun derim...

Eğer arızalı veya CW var ise büyük ihtimal değişim olacaktır. Siz yine de PSU üzerinde de durun derim...
Hocam garantiye göndermeden kasayı aldım bi bilgisayarcıya götürdüm adam başka bi ekran kartı taktı reset falan atmadı. Güç kaynağıda yokmuş elinde başka güç kaynağıyla deneyemedik. Öyle oluncada ben ekran kartını gönderdim.Ayrıca birşey farkettim ekran kartı aşırı ısınıyordu. Arka plaka ateş gibi oluyordu. CW olsa bile GTX 960 artık üretilmiyor bir üst modelle değişim yaparlarmı hiç sanmıyorum ama.

Üretimi yapılmasa bile ellerinde stok var ise değişim yapabilir veya para iadesi yapabilirler...

Üretimi yapılmasa bile ellerinde stok var ise değişim yapabilir veya para iadesi yapabilirler...
Anladım bakalım pazartesi arayıp sorarım servisi. İade yapılmasıda hiç işime gelmez açıkcası 650 lirayamı ne almıştım şimdi 650 liraya GTX 1050 bile alınmıyo.

Orası öyle... Sonucu beklemekten başka birşey yok maalesef.

Arkadaşlar ekran kartında bir sorun yokmuş test etmişler. Film izliyodum sistem yine reset attı zaten. Tam internet gitti sistemde reset attı sizce neden böyle oluyor. Modemden gelen sinyal bilgisayara reset attırabilirmi. Biyerde okumuştum bunu.

Öyle birşeyin olacağını sanmıyorum. Modem sinyalleri fiziksel bir ögeyi etkileyecek kadar güçlü değildir... Son olarak başka PSU ile deneyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…