i3 6100 Sisteme GTX 960

Bende "i3 6100 Sistem Toplama" başlıklı konu açmıştım. İ3 6100 işlemcinin GTX 960'a darboğaz yapmadığını söylemişlerdi.
Bu işlemci ve ekran kartıyla ilgili Teknobiyotik'in sistem toplama rehberi var. Bu ikili oyunlarda gayet rahat, sorunsuz görünüyor. Biraz araştır nette bulabilirsin.

Peki technopatın sitesinde MSI Nvidia GeForce GTX 950 2GB 128Bit GDRR5 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı bu ekran kartına bu fiyat normal değil gibi başka sitelere baktığımda şaşırmıştım.

i3 6098p ve i3 6100 arasında bariz fark var mı? Ve hangi kasayı öneriyosunuz.
Hepsiburada.com sitesindeki ekran kartları genelde pahalı oluyor. Senin verdiğin linkteki ekran kartıyla vatan ve teknobiyotikteki ekran kartı aynı. Büyük ihtimalle diğer sitelerin stoğunda kalmadığı için pahalıya satıyor burası. Tavsiyem vatan, webdenal, teknobiyotik, sinerji vb. web sitelerinden alışveriş yapman. Ama bütçeni artırabiliyorsan RX 470 yeni bir ekran kartı, almanı tavsiye ederim. İ3 6100 işlemci ile rx 470'in youtube'daki oyun testlerini bakabilirsin.

Sorduğun işlemcileri de buradaki web sitesinde kıyaslamışlar. İ3 6100 daha performanslı görünüyor.

Kasa olarak da ben Zalman z3 plus'ı almayı düşünüyorum. Kasalar çok çeşitli alırken anakartının ve ekran kartının büyüklüğüne göre kasa incelemelerine bakarak kendin de tercih edebilirsin.

Hepsiburada.com sitesindeki ekran kartları genelde pahalı oluyor. Senin verdiğin linkteki ekran kartıyla vatan ve teknobiyotikteki ekran kartı aynı. Büyük ihtimalle diğer sitelerin stoğunda kalmadığı için pahalıya satıyor burası. Tavsiyem vatan, webdenal, teknobiyotik, sinerji vb. web sitelerinden alışveriş yapman. Ama bütçeni artırabiliyorsan RX 470 yeni bir ekran kartı, almanı tavsiye ederim. İ3 6100 işlemci ile rx 470'in youtube'daki oyun testlerini bakabilirsin.

Sorduğun işlemcileri de buradaki web sitesinde kıyaslamışlar. İ3 6100 daha performanslı görünüyor.

Kasa olarak da ben Zalman z3 plus'ı almayı düşünüyorum. Kasalar çok çeşitli alırken anakartının ve ekran kartının büyüklüğüne göre kasa incelemelerine bakarak kendin de tercih edebilirsin.

Ben şöyle bir sistem yaptım nasıldır.

Dosya Ekleri

• sosyal.jpg
    sosyal.jpg
    118,4 KB · Görüntüleme: 82
Ben şöyle bir sistem yaptım nasıldır.

Sistem gayet güzel. Ancak İ3 6098p işlemci ile GTX 960 darboğaz yapar mı, o konuda bilgim yok. Eğer 20-30 lira daha verip işlemcini i3 6100 yapıp, ekran kartını da Sapphire veya MSI RX 470 4GB yapabilirsen daha güzel olacağını düşünüyorum. Tabi bu parçaları kullanan arkadaşlar yorum yaparsa senin için daha iyi olur. :)

bende zaten 6100 alıcam eğer varsa

zalman z3 plus mı zalman r1 mi sizce

Bu sistemle oyun kaydı alırsam çok zorlarmıyım.

bende zaten 6100 alıcam eğer varsa

zalman z3 plus mı zalman r1 mi sizce
Kasa seçimi biraz senin zevkine de bağlı, monitörüne, ekipmanlarına en çok uyan hangisi ise onu seçebilirsin. Ama bildiğim kadarıyla zalman z3 4 fanla birlikte geliyor ve ön fan led ışıklı, z1 ise 3 fanla geliyor. Z1 de led ışık var mı bilmiyorum. Eğer ön taraftaki sade görünüm için yapılan kapı gibi dizayndan rahatsız olmazsan Z1 al.

Ancak kasa alırken, technopat sosyal de okuduğum kadarıyla ve sistem toplama rehberlerinden edindiğim bilgiye göre kasayı PSU(Güç Kaynağı) olmadan satın almalısın. PSU'yu ise ayrı olarak satın alabilirsin ve 80+ bronz sertifikalı olmasına özen göstermelisin.

Sistemi zorlar mı, FPS düşürür mü bilemiyorum. Oyun kaydı hakkında bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı