Sistem özellikleri aşağıda yazdığım gibidir. Yükseltmek istediğim parça işlemci ve anakart olacaktır. Aklımdaki işlemci i7 7700K. Şu anlık anakart değiştirmek istemiyorum. RAM'lerin hızı biraz yavaş kalacak ama yapacak bir şey yok şu anlık. Bu işlemciyi almak mantıklı bir upgrade olur mu bu sistem için ?
i3 6100 3.7 GHz
H110M4-C2H - Anakart 7.nesil İşlemcilere kadar desteklendiğini biliyorum.
i5 8600k ile yeni bir anakart almalısın. i5 8600k arada 300tl fark olmasına rağmen eşit seviyede bir işlemci. Aradaki fiyat farkına da yeni bir anakart al.
i5 8600k ile yeni bir anakart almalısın. i5 8600k arada 300tl fark olmasına rağmen eşit seviyede bir işlemci. Aradaki fiyat farkına da yeni bir anakart al.
(Sanırsam 3x4 ram kullanıyorsun) Ram'ler şuanlık dursun 8GB yeterli. Satarsan tek slot 8GB'a geçebilirsin. Performansları yakın olsa da fiyat olarak 8600k daha uygundur. Bu arada K serisi işlemci önerdim ama overclock yapacak malzemen var mıdır?
(Sanırsam 3x4 ram kullanıyorsun) Ram'ler şuanlık dursun 8GB yeterli. Satarsan tek slot 8GB'a geçebilirsin. Performansları yakın olsa da fiyat olarak 8600k daha uygundur. Bu arada K serisi işlemci önerdim ama overclock yapacak malzemen var mıdır?
MHz'lerin 3-4 FPS dışında çok fark yaratacağını sanmam. 8GB yavaş yavaş yetmemeye başlıyor fakat 16GB da gereksiz. 12GB tam yerinde RAM'leri elleme bence. Yalnız ekran kartını değiştirmeden O.C yapma. Çünkü gereksiz kaçar. İlerde GTX 1070 ayarında bir kart alırsan öyle yap (yeni kartları bekle)