i3 6100 Skylake Sistem Toplama

raxen

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart = MSI H110M GAMING
  • Ekran Kartı = Sapphire R9 380 NITRO GAMING 4GB
  • RAM = GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz
  • İşlemci = Intel Core i3 6100
  • HDD = WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB
  • SSD = Kingston 120GB HyperX FURY
  • Kasa = CORSAIR CARBIDE SERİSİ WAMP/SPEC-01 80PLUS 550W

2500 lira olan bütçem ile bu sistemi topladım. 2 gün sonra siparişini vereceğim. İlk olarak kasanın kendi PSU'su sistem için yeterli mi ? Değil ise THERMALTAKE VERSA N21 80PLUS 600W düşünebilirim. Başta SSD almayıp ekran kartını 380X alsam 550W PSU'da bir problem olur mu ? SSD sonradan daha rahat alınabilecek parça. RAM olarak 1x8 GB alıp tek kanal olarak kullansam 2 kanala göre ne kadar farkı olur ? Bana göre tek farkı ileride 1x8 GB almak olur. Sistemin 380 veya 380X ile darboğaz olacağını düşünmüyorum(550W olan kasa için), bir ihtimal var mı ? Genelde 1080p oynayacağım oyunları. Bütçemi de göz önüne alarak varsa bir öneriniz yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum sistem toplama fikrimiz neredeyse aynı fakat öğrendiklerim kadarıyla tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

1 - Anakartı B150 çipsetli olanlardan seçmelisin. (ileriye dönük olması için)
2- AMD tabanlarda Sapphire marka sıkıntısını duymuştum. Bu yüzden MSI yada Asus seçmelisin.
3- RAM ı boşa 2400 lere çıkarma. Anakart kaç desteklerse onda bırak. (manası yok çünkü) O anakart 2133 MHz Ram ıda 2133 yapmalısın. Kingston RAM kullanmanı tercih ederim. HyperX Fury
4- HDD vs SSD şuan için yeter.
5- Kasa Watt ınıda 600W yap.

Yardımcı olduysam teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı