asdllkjlasdasd
Hectopat
Daha fazla
Genel olarak PUBG oynuyorum ve onun üzerinden soracağım. İlk olarak oyunda bir eve girdiğiniz zaman veya boş bir alanda çok hareket etmediğiniz zaman GPU kullanımı oldukça yükseklere çıkıyor ve dolayısıyla yüksek FPS alıyorum. Boş alanda ve ev içinde yüksek FPS alması normal diyebilirsiniz. Ancak araba sürdüğümde, şehre yakınlaştığımda veya çember oldukça küçülünce (etraftaki adam sayısı artınca) GPU kullanımı düşüyor. Şimdi benim burada anlamadığım şey düşük FPS değil. Ekran kartım o kadar da iyi sayılmaz. Asıl mesele daha çok çalışması gereken yerde neden GPU kullanımını düşürüyor. Darboğaz diyenleriniz olacaktır evet ama değerlere baktığımda CPU kullanımı 70-80 civarı. 100'de olmuyor açıkçası. Hard Disk'in de darboğaz yaptığını sanmıyorum. Sonuç olarak bu şu anlama mı geliyor. Ekran kartı kendi kendine darboğaz yapabilir mi? Yani bir ekran kartının kullanımı 40-50 olsa elinden sadece bu kadarı geliyor diyebilir miyiz? İlla bir ekran kartının kullanımı 100 mü olmak zorunda daha fazla FPS için? Ya da kısacası CPU'dan kaynaklı bir darboğaz dersek bu soruna CPU'nun darboğaz yapması için illa 100 olması gerekmiyor mu diyeceğiz? Çünkü o kadar da çıkmıyor. Biraz kafanız karışmış olabilir umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Sistem:
Sistem:
- -MSI GTX 1050 Gaming
- -i3 6100
- -1366x768 Ekran
- -8GB 2133 MHz RAM
- -WD 1TB Hard Disk
Son düzenleyen: Moderatör: