ugurcakir

Hectopat
Daha fazla  
6 yıldır kullanmış olduğum sisteme veda edip yeni bir sistem toplamak istiyorum. Almak istediğim bileşenleri aşağıda belirttim.
  1. 1050 Ti modellerinden yukarıda belirttiğim MSI mı almalıyım yoksa 50-100 TL fazla/az verip Gigabyte Windforce ya da ZOTAC gibi markalara mı yönelmeliyim ?
  2. RAM olarak aynı fiyat bandında yukarıdaki modelden daha iyi performans elde edebileceğim model var mı ? (Gskill vs. gibi)
  3. Şu an elimde Philips'in 22 İnç 1920x1080 çözünürlükte VGA monitörü mevcut ve bir süre yeni bir monitör alamayacağım. VGA to HDMI gibi aktif dönüştürücelerle görüntü alıp idare edebilir miyim yoksa görüntü kalitesi epey düşer mi ?
  4. 2010 yılında aldığım Cooler Master ATX kasa ve 460 Watt PSU mevcut ama kasanın egzoz fanı arızadan dolayı çalışmıyor ve PSU 12v'da sadece 18A verebiliyor (216 Watt oluyor galiba, üzerinde yazmıyor). Kasa ve PSU'yu değiştirmem gerekir mi ? Eğer gerekiyorsa sistemimi kaldıracak uygun fiyatlı kasa ve PSU önerebilir misiniz ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Almak istediğim bileşenler :

Ufak soğutma performansı ve 1-2 fps dışında fark yaratmaz. Parçalar iyi alınabilir. Monitör olarak ilerde en azından bir 400 TL kadar para biriktirilip yeni bir monitör alınması daha sağlıklı olur. Zira bunda sıkıntılar yaşayacak olman olağan. Kasa dursun onun değişimine çok fazla gerek yok. Bu güç kaynağını alabilirsin. FSP Performance FSP500-60AHBC, 500W, 12 cm Fan, Güç Kaynağı
Kasa da almak istersen bunu önerebilirim. AEROCOOL Advance Red Devil V3XAR Power Yok USB Ses Oyuncu Kasası

İleri dönüşlü bir sistem istiyorsanız en en uygun fiyatlı modeli alıp işlemciyi i5-6402p'ye yükseltebilirsiniz.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu an i3-540 işlemciyle Nvidia 9800 GT ekran kartı kullanıyorum ve pc performansımı etkileyecek herhangi bir ısınma ile karşılaşmadım. Ancak egzos fanımın bozuk olması ve ön fanın yeni işlemciyle ekran kartımı iyi soğutamama ihtimalinden dolayı kesenin ağzını biraz daha açıp kasayı da değiştireceğim sanırım. Şu anlık tek korkum vga monitör sorunu ile karşılaşmak.

-Ram konusunda öneriniz var mı yoksa f/p olarak iyi bir tercih mi ?

-Monitör önerinizi alabilir miyim? (Freesync veya 1ms olmasına gerek yok, 21 inç ve üzeri olması yeterli.)

Teşekkür ederim.

eğer kasanız çok eski bir şey değilse. Örneğin:

Sadece bir fan alman yeterli olacaktır. Vga büyük bir sorun oluşturmadı bende. Eğerki dalgalanma ile karşılaşırsanız yeni bir monitör alın. Şuana kadar da sorunsuz kullandığınız bir şey ise bir problem olacağını zannetmiyorum zaten. PSU'ı da değiştirmenize gerek kalmayabilir. Ayrıca eğer bütçenizi doğru şekillendirebilirseniz RX 470 kartına öncelik vermenizi öneririm. Şuan piyasadaki en iyi performans/fiyat oranına sahip kart diyebilirim. Verdiğiniz paraya en iyisini veriyor gerçekten.

Öncelikle @houston_leroy ve @vecdetlostinmatrix , yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@vecdetlostinmatrix ; RX 470 ekran kartını i3 6100 işlemci ile az da olsa darboğaz yapma ihtimalinden ve bir süre FreeSync yerine VGA bir monitörle idare etmek zorunda olduğumdan dolayı seçmedim. i5 6400 için para bulabilirsem aklımda ilk RX 470'e geçmek var Monitör içinse nazar değmesin 6 yıldır bir kere bile teklemedi. İnşallah dönüştürücü ile de pek bir sorun yaşamam

Şu an evde olmadığım için kasanın dıştan çekilmiş fotoğrafını atamıyorum. Ama internetten emsalinin fotoğrafını aşağıya ekliyorum. Daha eski bir model olsa da bunun gibi bir şey;

Dediğiniz gibi uygun bir egzos fanı bulup değiştirmem lazım. Şu ana kadar ısınmasa da yeni donanımlara sıcaklık sebebiyle zarar vermek istemiyorum.

PSU'nun ve kasanın içten çekilmiş fotoğrafını aşağıya ekliyorum. PSU watt olarak sisteme yeterli olur mu bilemiyorum, 12v için çıkış wattı yazılmamış.

Bu da aynı marka ve değerdeki internetten bulduğum başka bir PSU;

312 Watt olarak yazılmış ama benim PSU hakkında bir bilgim yok. Sizce PSU ve kasa yeni sisteme uygun mudur ? İnternette Nvidia 9800 GT ekran kartım 102 Watt, i3-540 işlemcimin de 73 Watt güç çektiği yazıyor ve 6 yıldır bu PSU ile hiçbir sorun yaşamadım. Eğer PSU'm uygunsa o bütçeyi monitör için kullanacağım.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
O PSU sisteme yeterli olur. Yalnız PSU'ın markası nedir acaba. Çok çin malı bir şey ise kullanmayın derim. Cooler Master markası? ise (üzerinde CM ELITE yazıyor ama) o PSU kalabiliir. Ekran kartına gelince siz bence gene RX 470 alın. Bottleneck işi belli bir yere kadar hikaye. (Ağır işlemci gerektiren Arma3, Büyük oranlı bir MMO, Rise of the Tomb Raider, Witcher ya da GTA V oyunlarda iş değişebilir.) Siz sistemi toplayın, monitörü çok dert ederseniz bir dönüştürücü takıp mevcutuyla deneyin. Daha iyi bir işlemciye ihtiyacınız varsa Skylake'ler kalkmadan ucuza bir i5 ya da ikinci ele daha iyi ve daha ucuz bir i5 alabilirsiniz.

PSU'yu Media Markta çalışan görevli 6 sene önce kasayla beraber vermişti ama içinde var mıydı yoksa biz o sıra başka donanım bakarken o ara mı taktı hatırlamıyorum. Ama bence Cooler Master'ın kendi orjinal ürünü. Şu an ki ekran kartım daha fazla güç tüketmesine rağmen hiç sıkıntı yaşamadım, 1050 Ti'da da yaşamam diye düşünüyorum ama donanıma zarar veririm diye korkuyorum. Patlayıp donanımlara zarar verme ihtimali var değil mi ? En kötü PSU alma olayına yöneleceğim.

RX 470 olayına gelirsek şu an en az 300 tl civarında ek bir miktar vermem gerekiyor 1050 ti'ya göre. Bu sefer bottleneck olmasın diyerekten işlemci için de ekstra 300 tl çıkmam lazım. Bu "O kadar vermişken biraz daha ekleyip bunu alayım" gibi kısır döngüye girer diye düşünüyorum İkinci ele nedense sıcak bakamıyorum, yarın bir gün sıkıntı yaşarım diye sanırım.

Son olarak monitör olayını şu anlık dönüştürücü ile kullanacağım. VGA to DVi mı yoksa VGA to HDMI olarak mı almalıyım ? Önerebileceğiniz aktif dönüştürücü var mı ?

Teşekkür ederim.

İkinci el alacaksan Nvidia al çünkü uzun ömürlü kartlar ama AMD kısa ömürlü kartlar.Ama sen bilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…