İ3 6100 ve GTX 1060 darboğaz

Sinerji DCS1060 i3-6100 8GB 1TB GTX1060

Sinerjide bugün paylaşılan bir sistem sizce darboğaz yapar mı? Youtube videolarında gayet iyi bir performans gösteriyordu ama yine de emin olamıyorum. Bu arada sinerjiye mesaj attım yapmaz dediler.
İşlemciye yük bindiren oyunlarda yapacaktır ama büyük bir darboğaz olacağını düşünmüyorum. Birde bu sistemi alıyorsan 1080p iyi bir monitör almalısın çünkü sen görüntüden ne kadar kısarsan o kadar işlemciye yük biner işin çoğunu ekran kartına yaptırmaya özen göster.
Birde bu kasa eski tasarım güç kaynağı üstte bir kasa, sırf parçaları bir arada tutsun diye, 2600 TL para vericeksen kasanı biraz daha kaliteli seçmeni öneririm.
Diğer parçalar bir sorun oluşturmaz birde aynı parçaları sen bir araya getirsen 40-50 tl daha ucuza gelebilir bir dene istersen.

İşlemci İ3 6320 filan olsa yapmaz derdim de işlemci o ekran kartı için biraz zayıf, imkanın varsa i5 6400 gibi bir işlemci seç.
i3 skylake serisinde gerçekten para verilecek benim gözümde tek işlemci 6098p dir. Aralarındaki farklar o kadar komik ki. Hele ki Intel in 6320 yi çıkarma mantığını hiç anlamadım. Şu fps farkları için 1 kuruş vermeye değer mi tartışılır doğrusu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana kalırsa sıkıntı yapmaz. Tavsiyem i5 6402P alman. İlla i3 alabilirim dersende 6098p işini emin ol diğerleriyle aynı şekilde görür.

Tek bir benchmarktan bu kadar emin olmanız garip, ayrıca kullanıyorsunuz diye Intel i3 6098P veya Intel i5 6402P önermenizin hiçbir mantığı yok.
6098P'yi önermememin sebebi zaten 6100'den 0.1 GHz yavaş, ayrıca HD 510 kullanıyor. Hadi diyelim bir gün GPU'suz kaldınız, HD 510'la yapacaklarınız HD 530 ile kıyasla epey değişecek emin olun.
Aralarındaki bir kaç liraya değmez bile. Ayrıca Intel i3 6320 dememin sebebi diğer 6100 gibi işlemcilerden uzak, Intel i5 6400 serisine yaklaşan bir işlemci olması, izlediğim birçok benchmarkta bu işlemci diğer i3'lere kıyasla daha az zorlanmakta ve dolayısıyla daha fazla FPS vermekte. Sizin bana attığınız benchmarkta sadece "average" FPS'ler verilmiş. Bunlar ile çok bir şey anlayamazsınız. Her neyse, sizin bir Intel i3 6098P sahibi olduğunuzu düşünerek tavsiye etmenizi normal görüyorum. Fakat o işlemci tamamen bir saçmalık yani. 10-20 TL için neden önemli şeylerden olayım bilmiyorum. Ama tabii ki sizin tercihiniz, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
""İ3 6098P'yi önermememin sebebi zaten İ3 6100'den 0.1 GHz yavaş ayrıca HD 510 kullanıyor"" Aradaki 3W' ı unutmuşsunuz :( . Gerçekten bu değerlerin etki bile etmediğini bilmiyorsanız biraz araştırın derim. HD grafik konusuna gelince bu şahsi görüşüm ekran kartlı bir sisteme onboard için ekstra para vermek çok mantıksız. Zaten yeni sıfır bir sistem. Garantisi mevcut ve elimizdeki parayı homojen bir biçimde dağıtmazsak hiç bir anlamı olmaz.
""İ5 6402P önermenizin hiçbir mantığı yok."" Hani o kadar 0.1 GHz ye takılıyorsunuz ya 6402P hem daha ucuz hem de 0.1 GHz gibi devasa bir fark var aralarında.
""sizin bana attığınız benchmarkta sadece "avarge" FPS'ler verilmiş bunlar ile çok bir şey anlayamazsınız"" Haklısınız. Önerdiğim işlemciyi kullanıyorum ve uç noktalarını biliyorum. Optimize ettiğim oyunlarda ki tamamında CPU ya bağlı olan ayarlar maksimum oluyor 40 FPS nin altına hiç bir şekilde düşmüyor. Afterburner ile bakarak bunu söylüyorum.
""fakat o işlemci tamamen bir saçmalık yani 10 20 TL için neden önemli şeylerden olayım bilmiyorum"" i3 6098p ile 6320 arasında 10 20 TL fark ? O işlemci Türkiye' de satılmadığından newgg amazon dan bakabilirsiniz aralarında 40 dolar sırf tezgah satış fiyat farkı var. Bu da yuvarlak hesap 120 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Gerçekten de fark çok azmış. Bu fiyata ne yapılabilir ki :) :
  1. 10 20 TL koyup SSD almak.
  2. Anakartın üst modelini seçmek.
  3. RAM' i arttırmak.
  4. Kasa veya PSU daha üst model ileriye dönük seçmek.
  5. Klavye, mouse, kulaklık v.s çevre birimlerine yatırmak.
Tabi bunlar saçma şeyler olarak göründüğü için böyle sıra sıra yazmayı size ithafen yazmadım. Konuyu açan arkadaşın saçma değil gayet mantıklı olduğunu görsün diye belirttim.
@Ali ÇETİN Eğer oyunları ORİJİNAL oynuyorsan emin ol i3 6098p ile hiç bir sorun çıkmayacak. Ama dediğim gibi garantici olmak istersen i5 6402P alman da daha yarar var.

Acaba ben hiç mesajlarım da İ3 6320'i önerdim mi ? Hayır.
Siz İ3 6098P tercih edebilirsiniz fakat ben bu işlemciyi ne tavsiye ederim ne de kullanırım, 0.1 GHz'in aşırı önemliliğinden değil 10 20 TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmaktan bahsediyorum ve bu olayı HD 510 için diyorum, şimdi siz diyeceksiniz yok ekran kartı var yok bilmem ne. :)
Daha düne kadar bende öyle düşünüyordum ve bugün ekran kartım yandı, bende şaun HD 4600 kullanıyorum ve bu 2. grafik GPU'sunun ne kadar önemli olduğunu öğrendim, benchmarklarda da HD 510 ile HD 530 arasında 2'ye yakın performans farkı var siz bu durumları düşünmezsiniz o 10-20 TL'niz ile ;
  1. 10 20 TL koyup SSD almak.
  2. Anakartın üst modelini seçmek.
  3. RAM' i arttırmak.
  4. Kasa veya PSU daha üst model ileriye dönük seçmek.
  5. Klavye, mouse, kulaklık v.s çevre birimlerine yatırmak.
Gibi bir çok şeyi yapabilirsiniz, iyi günler.

Şuanda burada sıfır sistem toplayan birine yardım ediyoruz. Yani alacağı ürünler garantili olacak. Sıkıntı çıktığında 21 iş günü sabredemeyen zaten hiçbir ticaret yapması akıl karı değil. Kaldı ki 510 da rahat idare edilecek bir grafik yongası. Ekran kartı yanan birinin hele ki GTX 1060 gibi bir kartın kullanıcısı kalkıp da 530 la tatmin olmaz. Tatmin etmeyeceğini bile bile aradaki fiyat farkına verilen parada haliyle komik gelir. (Hd 3000 ile 21 gün idare edebildim ve bunla bile iyi sonuçlar alınabiliyor)
Bir şeyi önermek için sonuna öneriyorum v.s demenize de gerek yok. O ürünün artılarını iyi yönlerini diğerlerine göstermekte onu önermekten farksızdır.
İşlemci İ3 6320 filan olsa yapmaz derdim de işlemci o ekran kartı için biraz zayıf, imkanın varsa i5 6400 gibi bir işlemci seç.
Şu yorum ister kabul edin ister etmeyin 6320' yi kullanıcıya önerdiğiniz yorum.
6320 yi i5 6000 serisine yaklaşıyor bulmanız ayrı bir güzel tabi. Kademe farkını ayırt etmeniz güzel.
şimdi siz diyeceksiniz yok ekran kartı var yok bilmem ne
Kendi cevabını kendin veriyorsun. Üslubuna az daha dikkat etsen iyi olur. Yukarıda detaylı bir şekilde açıkladım ama anlamak istemezsen keyfine göre.
10-20 TL'niz ile
Tiye aldığını sanıyorsun ama yukarıda yazdığımı az okusan keşke.. İşlemcinin modellerine kadar verip aradaki farkı ve aradaki fiyat farkına neler yapılabileceğini, yararlı bir olayı anlatmaya kalkarken dalga geçtiğini sanıyorsun keyfin bilir.
Ve 0,3 GHz' in darboğaz yapacağına bu kadar inanıyorsan upload hızıma rağmen senin için 1080P çözünürlükte video çekebilirim ön yargılarından kurtulacaksan eğer.

İşin çok farklı boyutundan bakıyorsun ne diyim.
Kimi şeyleri kendince kabullenmişsin ve bana kabul ettirmeye çalışıyorsun.
0.3 GHz olay değil o işlemciler arasında sadece hız farkı yok, olsaydı Z170 anakart alıp 4.5 GHz'e O.C. eder arasındaki fiyat farkını kapatmış olurduk mimaride de illa ki değişiklik söz konusu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı