İ3 6100 ve GTX 950 BF1 performans sorunu

deniz baran

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba , bilgisayarımın özellikleri şöyle:
  • i3 6100 3.70 GHz
  • Asus H110-Plus DDR4 2133 MHz anakart
  • Gskil Ripjawsv 8 GB 2400 MHz tek modül XMP destekli
  • Asus Nvidia GTX 950 2 GB Strix model
  • Samsung 750 Evo 250 GB SSD
  • Zalman Z3 plus mid ATX kasa
  • Corsair VS450 80 plus 450W PSU
Şimdi sorunum şu, Battlefield 1 oyununu aldım singleplayerde hiçbir sorun yok normal oynuyorum ne drop FPS düşüşü var ne de başka bir sorun (1080p ayarlarda medium). Ama MP gelince FPS harita fark etmeksizin düşüyor, ayarlar aynı. Yine 60 70 FPS'de fakat sonra birden 30'a 40'a düşüyor. Youtube'dan da baktım bu işlemci ve ekran kartı ve 8 GB RAM'le adam çok rahat oynuyor. Bir de işlemci sürekli 100, ekran kartı ise bazen 99 bazen 65 99 arası değişiyor. Bunun nedeni nedir? Yardım ederseniz sevinirim. Yeni format attım. Sıcaklık değerleri ise CPU 48 - 60 arası, GPU 60 - 75 arasıdır. Teşekkürler.

BF1 işlemciye yüklenen bir oyun. İşlemci düşmanı da diyebiliriz aslında. İşlemci kullanımının %100 seviyesine gelmesi darboğaz olduğunu anlamına gelir. GPU kullanımının düşmesi de bu kanıtı. BF1 oyunu için normal sonuçlar diyebilirim aslında. Multiplayer, Singleplayer moduna göre sisteme daha fazla yük bindirir. Ayarları biraz daha yükselt ve böylelikle işlemciye binen yük azalsın. Normalde İ3 6100, GTX 950 için yeterli bir işlemcidir, BF1 aşırı sistemi zorladığı için bu sonuçları alıyorsun. Sürücülerin güncel mi? Oyun orijinal mi? Arka planda açık uygulama bırakma oyuna girerken. Sahneden sahneye göre BF1 oyununda CPU kullanımının %100 olması normal bence.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı