i3 6100 ve GTX 970 sistemi yükseltme

Denis97

Hectopat
Merhabalar daha önce konu açmıştım sistemimin işlemci anakart ve RAM'lerini yenileyeceğim anakartı yenilememin sebebi hem çok eski hem de AMD desteklememesi.
Sizlerden de fikirlerinizi almak istiyorum çünkü sistemi yakın zamanda alacağım mağlum maalesef virüs sebebiyle hepimiz evdeyiz sistem yenilemek için doğru zaman diye düşünüyorum.

Şu anki sistemim.
Anakart: MSI H110M PRO-VD (MS-7996)
İşlemci: Intel Core i3 6100.
Ekran kartı: GeForce GTX 970.
RAM: Kingston HyperX 8 GB RAM DDR4-2133 MHz.

Sisteme yeni alacağım bileşenler.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: AMD Ryzen5 1600 ya da 3600.
Ekran kartı: GeForce GTX 970. (aynı olacak)
RAM: Corsair Vengeance LPX 300MHz DDR4 16 GB(2x8)

Şunu belirtmek isterim 4 senedir şu an kullandığın sistemleyim ve aldığım günden beri dar boğaz yaşıyorum. Ekran kartı kullanımım en fazla CS GO'da bile 50 55'i geçmiyor.
Amacım hem sistemi yavaş yavaş yükseltmek ve oyuna yönelik güzel bir sistem toplamak yalnız kararsız kaldığım noktalar var sistemi sinerji ya da Ebrar bilgisayardan taksit.
İle alacağım Ryzen5 1600 aldığım zaman aylık 170 lira gibi bir fiyata denk geliyor Ryzen5 3600 aldığım zaman ise aylık 233 liraya denk geliyor 12 ay taksit fiyatları bunlar.
GTX970 ekran kartımı şimdilik kullanacağım daha sonra ilk yenileyeceğim şey o buradaki sorum zaten taksitle aldığım için hazır almışken 3600 alayım mı sağlam?
Bir alt yapı hazırlayayım mı bunu düşünüyorum ve size soruyorum amacım CS:GO ve bu tür oyunlarda çok güzel FPS'ler almak dar boğazdan kurtulmak. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.
Not: Sinerji'den ilk defa alışveriş yapacağım gidip direkt mağazadan almayı düşünüyorum orayla ilgili bilgisi olan daha önce bir şey almış olan var mı? Sepetim aşağıdadır.

Dosya Ekleri

• S.png
    S.png
    523,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Eger butce olarak sorun olmuyacaksa kesinlikle R5 3600 almalısınız. Ama eger sizi çok zorlayacaksa R5 1600 12 nm alabilirsiniz bu islemcide R5 2600’a denk bir islemci.

Açıkcası biraz bütcemi zorlayıp almayı düşünüyorum yani bir kere Ali'yim ama alabildiğimin en iyisini Ali'yim diyorum performans olarak da artısı kesinlikle olucağını düşünüyorum sizin dediğinizle birlikte bu daha da mantıklı gelmeye başladı teşekkürler.

Açıkcası biraz bütcemi zorlayıp almayı düşünüyorum yani bir kere Ali'yim ama alabildiğimin en iyisini Ali'yim diyorum performans olarak da artısı kesinlikle olucağını düşünüyorum sizin dediğinizle birlikte bu daha da mantıklı gelmeye başladı teşekkürler.
Rica ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı