i3 6100 ve R9 270X sistem yükseltilmeli mi?

maden311

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci: i3-6100 Skylake
  • RAM: Hyperx 8GB DDR4 - 2400 MHz CL12
  • Anakart: H110M-K
  • Ekran Kartı: Asus R9 270x

Oynadığım oyunlar CS:GO, H1z1 tarzı battle royal online oyunlar genelde.
CS:GO'da bir sıkıntım yok fakat H1Z1 oynarken en yüksek 120 civarı FPS alıyorum. Bazen 50'lere kadar düşüyor. FPS düşüyor sanırım, oyunla da biraz alakalı ama bilemiyorum tam detayını.

Bu sisteme bir 8 GB RAM takviyesi daha yapsam veya işlemciyi i5 ayarına getirsem FPS anlamında bana getirisi ne olur?

Çok iyi bir FPS almak için kaliteli bir ekran kartı şart elbette ama var olan sisteme ufak bir iki takviye ile ya da ekran kartına BIOS güncelleme yaparak ya da son çare OC yaparak kayda değer FPS artışı alabilir miyim?

NOT: Sistemim 1.5 senelik üst düzey parçalar olmadığını biliyorum fakat Low ayarlarda oynuyorum ama yine bazen FPS düşebiliyor.
Bu 1-2 sene içerisinde Intel tabanından tamamen Ryzen tabanlı sisteme de geçebilirim ya da i5 ayarında bir sistem güncellemesi de yapabilirim kararsızım şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki işlemci o kart için yeterli. I5 alman ilerisi için senin için daha iyi olur, işlemci değişimine gerek yok işlemcin yeterli şuan. Diğer oyunlarda sorun yoksa oynadığın oyun kaynaklı bir hata olabilir. RAM takviyesi de ilerisi için iyi olur. I5 alırsan FPS artar ama ciddi derecede bir fark olmaz.

İşlemcin ekran kartına fazlasıyla yeterlidir. Memnun olmadığın parçanın işlemci olduğunu sanmıyorum. Ryzen'e geçmek yerine önceliğin ekran kartını 1060 daha sonra işlemcini ikinci el I5, I7 ile değiştirmek olmalıdır. Elindeki soket daha uzun yıllar işini görür boşuna Ryzen anakart ve işlemciye masraf yapma.

yalnız son zamanlarda fark ettim

msi afterburner ile değerleri inceliyorum

işlemci kullanımım 95-98 lere kadar geliyor

fakat ekran kartı kullanımım en fazla %75 -77 gördüm

bahsettiğim H1z1 'de

bu değerler normal midir

darboğaz mı yapıyor yoksa?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı