İ3 6100 vs FX 6100

NDNGForever2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Forumda genellikle sistem tavsiyelerinde hep i3 6100 işlemci tavsiye ediliyor. Anlayamadım neden bu işlemciyi bu kadar abartıyorsunuz biri bana açıklayabilir mi? Cinebench'de fx 6100 render testinde 500cb alırken i3 6100 404 cb alıyor. AMD'nin render testinde geçtiği intel işlemci neden bu kadar övülür anlayamadım. Biri bana i3 6100'ün daha iyi olduğunu kanıtlayabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Forumda genellikle sistem tavsiyelerinde hep i3 6100 işlemci tavsiye ediliyor. Anlayamadım neden bu işlemciyi bu kadar abartıyorsunuz biri bana açıklayabilir mi? Cinebench'de fx 6100 render testinde 500cb alırken i3 6100 404 cb alıyor. AMD'nin render testinde geçtiği intel işlemci neden bu kadar övülür anlayamadım. Biri bana i3 6100'ün daha iyi olduğunu kanıtlayabilir mi ?
Mesele performans değil, güncel sistemleri ileride daha rahat yükseltebilirsin ve haliyle daha uzun ömürlü olur. AM3+ ile 1151 soketlerini kıyaslayamazsın.

Aralarindaki fark guncel soket, yeni mimari ve tek cekirdek performansidir. Coklu cekirdek performansinda 6 gercek cekirdek 2 gercek cekirdegi geciyor. Ama oyunlarda suan tek cekirdek performansi onemli oldugundan ve daha guncel mimariye sahip oldugundan dolayi İ3 oneriliyor.

Zaten ekran kartının kendi belleği olduğu için ram çok fazla etkilemez, aradaki farkı mimari ortaya koyuyor. i3 6100'de 14 nanometre başına 1 kapasitör düşerken FX 6100'de 32 nanometre başına 1 kapasitör düşüyor. Bu sebeple mimari çok önemli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı