Merhaba arkadaşlar. Forumda genellikle sistem tavsiyelerinde hep i3 6100 işlemci tavsiye ediliyor. Anlayamadım neden bu işlemciyi bu kadar abartıyorsunuz biri bana açıklayabilir mi? Cinebench'de fx 6100 render testinde 500cb alırken i3 6100 404 cb alıyor. AMD'nin render testinde geçtiği intel işlemci neden bu kadar övülür anlayamadım. Biri bana i3 6100'ün daha iyi olduğunu kanıtlayabilir mi ?
Merhaba arkadaşlar. Forumda genellikle sistem tavsiyelerinde hep i3 6100 işlemci tavsiye ediliyor. Anlayamadım neden bu işlemciyi bu kadar abartıyorsunuz biri bana açıklayabilir mi? Cinebench'de fx 6100 render testinde 500cb alırken i3 6100 404 cb alıyor. AMD'nin render testinde geçtiği intel işlemci neden bu kadar övülür anlayamadım. Biri bana i3 6100'ün daha iyi olduğunu kanıtlayabilir mi ?
Mesele performans değil, güncel sistemleri ileride daha rahat yükseltebilirsin ve haliyle daha uzun ömürlü olur. AM3+ ile 1151 soketlerini kıyaslayamazsın.
Aralarindaki fark guncel soket, yeni mimari ve tek cekirdek performansidir. Coklu cekirdek performansinda 6 gercek cekirdek 2 gercek cekirdegi geciyor. Ama oyunlarda suan tek cekirdek performansi onemli oldugundan ve daha guncel mimariye sahip oldugundan dolayi İ3 oneriliyor.
Övgüyü hakediyor GTX970 kullanılan bir sistemde i3 6100 WS FX8350 karşılaştırıldığında çok ciddi oranda i3 6100 daha fazla FPS alınmasını sağlıyor. Şuan AMD işlemciler ölü ZEN gelene kadar FX almak paranızı çöpe atmaktır.
Zaten ekran kartının kendi belleği olduğu için ram çok fazla etkilemez, aradaki farkı mimari ortaya koyuyor. i3 6100'de 14 nanometre başına 1 kapasitör düşerken FX 6100'de 32 nanometre başına 1 kapasitör düşüyor. Bu sebeple mimari çok önemli.