i3 6100 vs i5 6500k

umutcanahmet

Hectopat
Daha fazla  
Resimdeki sistemi almak istiyorum şu anda elimde GPU içinde para olmadığından GPU'yu sonra r9 380 olarak alabilirim.
Resimdeki işlemci yerine i5 6500k alıp başka bir GPU mu alsam karar veremedim.
İşlemciyi i5 6500k almak sıkıntı yapmaz ama r9 380 alırsam aynı performansı vericeğini düşünüyorum.
Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Dosya Ekleri

• as.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 245
Son düzenleyen: Moderatör:
Pek sıkıntı yok gibi sonuçta i3 diyorsun ama i3 olsa bile 6. nesil tabi i5 daha iyi olur ama i3 de sıkıntı çıkamaz i5 alabilir sen i5 al

Zalman z3plus 600 watt mid tower kasa hakkında ne düşünüyorsun?
İlk topladığım sistem olduğu için uyumsuzluk varmı merak ediyorum onuda bi kontrol edermisin.

Zalman gayet güvenilir bir firma PSU da güvenilir uyumsuzluk yok PSU r9 380 için de gayet yeterli kasanın beyaz halini arkadaşım kullanıyor oradan biliyorum beyaz benim gözüme daha cazip geliyor yardımcı olduysam beğenmeyi unutma kardeş

Kardeş i3 6100 yerine i5 6500k alsam performans ta çok farkedermi ve i5 6500k r9 380 ile uyum sağlarmı yoksa başka bir gpu ya yönelmem mi gerekir?

fark olacaktır dedim ya i5 alsan daha iyi olur ekran kartı için bütçen ne acaba ? İ5 ileriye dönük olur.

Aklımda belirli bir bütçe yok yalnız ben ilk önce sistem toplamam gerek gpu ya para yetmiyor onu sonra alcam almışken tam olsun diye skylake işlemcidede hd 530 kendi grafik şeysi varmış galiba ekran kartsız açabiliyormuşum özelliklerine baktım şu anki bilgisayarımdan da iyi o şekil kullanabilirmiyim ekran kartsız anlatabildiysem ne mutlu bana.

6500K belki ileride piyasaya çıkar ama i3 6100 alırsan pişman olmazsın.
i3 ve r9 380 le ne zamana kadar güncel oyun oynayabilirim? Low olana kadar idare ederim.

@umutcanahmet
Mart ayı gibi ben de aşağıda ekran görüntüsünü ilettiğim sistemi toplayıp yaza doğru ekran kartı almayı düşünüyorum. Sana da böyle bir sistem toplamanı tavsiye ederim.
İşlemci ile birlikte gelen grafik desteği ile LoL gibi online oyunları ve çok düşük grafik yongası isteyen oyunları oynarsın. Yani fazla beklentin olmasın...

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    42,3 KB · Görüntüleme: 224
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…