Arkadaşlar geçen 1.2k'ya RX580 aldım. Fakat işlemci çok yetersiz, darboğaz yaşıyorum. X5680 işlemci sisteme geçilir mi? Bu işlemci OC ile 4.5 GHz'ye kadar ulaşıyor. i5 8600k'ya bile kafa tutuyor. 6 çekirdek, 12 izlek. Hazır DDR3 RAM'e geçmişken, DDR3 RAM'ler de ucuzken 16 GB RAM yapacağım. Fiyatına göre çok mantıklı olur. Sizce geçilir mi?
Bu video da x58 ile ilgili detaylıca ve son olarak anlattığınıda görebilirsin. Her ne kadar güçlüde olsa sonuçta eski bir platform. Bende zamanında biraz araştırmıştım işlemcileri 100 - 300 tl arası olsa da anakartları 700tl ile 2000tl arasında satılmakta. Elinde güncel bir sistem varken sadece i7 6700k bulmanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.
Bu video da x58 ile ilgili detaylıca ve son olarak anlattığınıda görebilirsin. Her ne kadar güçlüde olsa sonuçta eski bir platform. Bende zamanında biraz araştırmıştım işlemcileri 100 - 300 tl arası olsa da anakartları 700tl ile 2000tl arasında satılmakta. Elinde güncel bir sistem varken sadece i7 6700k bulmanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.
İkinci el bir i7 6700 buldum (anakartım OC destekleseydi K olanı alırdım) onu almayı düşünüyorum. İkinci el işlemcide bir sıkıntı çıkar mı? Kutusu var, garantisi Şubat'a kadar, fatura yok. Alınır mı?