i3-7100 100 derece

• Konuyu başlatan C1awL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 858

C1awL

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün arkadaşıma gitmiştim bir el CS atayım dedim. 2 dk maç attım sıcaklık bir anda 100'e fırladı 100derece sabit ve bu çocuk 6 aydır 3-4 saat işlemci 100 derecedeyken oyun oynuyor. İşlemcisi nasıl bozulmamış? Bu arada kasayı açtım işlemci fanının 4 pinin sağdaki 2pin oturmamış soldaki 2pinle duruyordu sogutucu deli gibi sallanıyordu, çıkacak gibi 4 pini de otturdum genede fayda etmedi. Daha 2 dk oyun oynayınca 100C oluyor, sabit 100C oluyor. CS'yi kapatınca 60-70 arası takılıyor. Masaüstünde chorme falan açınca 70-75oluyor işlemcisi i3-7100. CS'de de drop giriyor. Hep macun yenilesek düzelir mi?

Ben tüm pinleri takmadan önce işlemci fanının alttaki bloğu işlemciye tam temas etmiyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunu yenileyip soğutucuyu doğru montajlamanız gerekiyor.

Fanı ve bloğu temizleyip ardından termal macun sürün. 100 derecelik bir işlemci değil O, FX 9590 olsaydı belki olabilirdi.

Kendim baktım Afterburner'den sabit 100dü işlemci fanı oturmamıştı 4pinli fanın sadece soldaki 2pin takılıydı o takılmayan 2pini de taktım gene fayda etmedi yalan söyleyecek halim yok kendi gözümle gördüm 100derece sabit oluyordu. Kasada ucuz frizby kasaydı önde bir fan var Full toz olmuş adam akıllı çalışmıyor kasanın yan panelinde bir fan daha var dandik bu kadar.
@xCheesy99 neye güldünüz anlamadım?

Konuyu okumadan %99 ihtimal soğutucu düzgün oturmamıştır diyebilirim. Yeni macun ile çözülebilecek bir şey değil bu o soğutucunun bir şekilde düzgün oturması lazım. Oturmuyorsa yeni soğutucu alınmalı.

Oturttum gene işe yaramadı ilk başta oturmamıştı sonra oturttum gene aynı oldu galiba uzun süre oturtulmadan kullanıldıgı için öyle.

Oturttum gene işe yaramadı ilk başta oturmamıştı sonra oturttum gene aynı oldu galiba uzun süre oturtulmadan kullanıldıgı için öyle.

Çok ilginç peki termal macunun kurumuş olma ihtimali var mı? Sıcaklıklar kesinlikle çok yüksek.

Çok ilginç peki termal macunun kurumuş olma ihtimali var mı? Sıcaklıklar kesinlikle çok yüksek.

Çok uzun süre soğutucu işlemciye adam akıllı temas etmeyecek şekilde kullanmış sistem 2yıllık işlemci fanı hiç temizlenmemiş hiç macun yenilenmemiş fanın bloğu Full tozdu fanda aynı şekilde. ZF-12 termal macun var bende performanslı bir macun fanı temizleyip macun yenileyeceğim 70'lere düşer herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…