i3 7100 1050 Ti sistem oyunlarda ekran yırtılması oluyor

Can888

Centipat
Oyunlarda ekranim yirtiliyor ve bunu gidermek için V-Sync aciyorum, bu ise oyunuma biraz input lag koyuyor ve pek hos olmuyor. Sistemim i3 7100 1050 Ti 4 GB ve 8 GB RAM. Yakin zamanda ise CPU, RAM ve anakart upgrade lemeyi dusunuyorum. Bir de bunlarin yaninda 144Hz almayi planliyorum, duyduguma göre monitörlerdeki FreeSync ve G-SYNC bu yirtilmayi onluyormus, ne kadar dogru ve NVIDIA ekran kartiyla FreeSync kullansam calisir mi yani onler mi yirtilmayi? (tearingi)

Oyunlarda ekranim yirtiliyor ve bunu gidermek için V-Sync aciyorum, bu ise oyunuma biraz input lag koyuyor ve pek hos olmuyor. Sistemim i3 7100 1050 Ti 4 GB ve 8 GB RAM. Yakin zamanda ise CPU, RAM ve anakart upgrade lemeyi dusunuyorum. Bir de bunlarin yaninda 144Hz almayi planliyorum, duyduguma göre monitörlerdeki FreeSync ve G-Sync bu yirtilmayi onluyormus, ne kadar dogru ve NVIDIA ekran kartiyla FreeSync kullansam calisir mi yani onler mi yirtilmayi? (tearingi)

Evet önler.

FreeSync ve G-SYNC teknolojisi ekran yırtılmaması için monitörün Hz'ni dinamik olarak ayarlayan bir teknoloji. Aldığınız monitörün range'ine bakmak lazım, range dışına çıkarsanız yine yırtılmalar olacaktır. Mesela benim bilgisayarımın monitörü 40 ile 60 arasında FreeSync'i aktif şekilde çalıştırabiliyor. Siz de 144 Hz bir monitör aldığınızda FreeSync Range'i 60 ile 144 arası olursa 240 FPS aldığınızda yırtılma olacaktır, FPS'inize göre hareket etmek lazım.

range.PNG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı