i3 7100 GTX 1050 Ti sistemde FPS düşme sorunu

Mamiy59

Centipat
Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemimi yazayım sonra soruma geçeyim.

ekran kartı= GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
anakart=MSI Z170A GAMING M3 DDR4.
işlemci=Intel i3 7100 4 CPU.
HDD=500GB.
RAM=4 GB 2400MHz.
Power supply=500W hadron.
Windows 8.1 kullanıyorum 64 Bit.
Sorum ise şu: Herhangi bir oyun açtığımda FPS 100 ile 120 arası alırken aniden 1 saniyeliğine 30 hatta 10'a kadar düştüğünü görüyorum, aniden drop oluyor ama görev yöneticisinden baktığım zaman CPU %25 civarı, bellek %75 civarı, disk % 10 veya 15 arası yani bilgisayarda herhangi bir zorlanma olmadığı halde. Bunun nedeni neden olabilir? Ekran kartı ve diğer kalan bütün driverlari yükledim, kurdum, bilgisayar yeni formatlı, BIOS Update ettim. Sorun ne olabilir, harbiden kafam çok karışık ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun RAM. Drop yiyorsun yetmediği için 1 tane daha aynısından 4GB al tak yanına çözülecektir. Gerçi işlemcin de kötü 7.Nesil i3 ve i5 ler cidden çok leş. Onu en az bir i7 yap diyeceğim piyasası da kötü. Şimdilik RAM olayını hallet sorun çözülür ama CPU odaklı oyunlarda yine başın ağırır.

İşlemcisinde bir kötülük göremiyorum. Darboğaz da olmaz bu sistemde. Büyük ihtimalle sorun RAM. Mümkün mertebe aynı marka ve aynı özelliklerde bir RAM alman seni rahatlatacaktır. Ayrıca temiz bir W10 kurulumu yapmanı da tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…