i3 7100 ile GTX 1060 mı yoksa Ryzen 5 1400 ile GTX 1050 Ti mı?

alperkayan34

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce hangi sistemi almak daha mantıklı olur? Oyun ve twitch yayınları için kullanmayı düşünüyorum. Oynadığım oyunlar, Assassin's creed serisi, GTA 5, The Witcher 3 gibi oyunlar.

Bütçem monitör dahil 3400 TL.

Dosya Ekleri

• technopat 1.png
    technopat 1.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 111
  • technopat 2.png
    technopat 2.png
    58,9 KB · Görüntüleme: 111
i3 7100 ve Gtx 1060 zaten darboğaz yapıyor ve yayın programları işlemciye yüklenir bu yüzden o ikiliyi kullanmazsın. İkisi daha normal oyun oynarken darboğaz yapıyor. 8 GB RAM de yeterli olmaz yakarsın RAM'i yakmasan bile yetmez. GTA5'i yayın çekmeden oynarken 6-10 GB arası yiyor yayın çekerken arkada bir program çalıştığı için RAM'e daha da yüklenir en az 16 GB RAM lazım sana. Ayrıca SSD de yok sistemlerinde bu yüzden o bütçeye yayın çekmek istiyorsan sıkıntı. En az 4000 falan biriktirmen lazım sağlam bir sistem de olmuş olur o fiyata.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM nereye yanıyor? Yetersiz kalırsa sistemde performans sorunları meydana gelebilir. Uydurmayın.

Ayrıca 3 GB 1060 zaten kısılmış bir model. Rahatça kaliteli bir yayın yapmayı planlıyorsanız bütçeyi de arttırmanız gerek.

RAM nereye yanıyor? Yetersiz kalırsa sistemde performans sorunları meydana gelebilir. Uydurmayın.

Ayrıca 3 GB 1060 zaten kısılmış bir model. Rahatça kaliteli bir yayın yapmayı planlıyorsanız bütçeyi de arttırmanız gerek.
Bütçeyi en fazla bu kadar arttırabildim normalde monitör dahil 3000 TL'ydi.

Şahsi görüşüm olsa dahi yine de belirteceğim: GTX 1060 3GB versiyonları alınmaz.
son kararımı verdim ryzen 5 1400 ile gtx 1050 ti alıcam.Son Sorum Şudur

Ryzen 5 1400 ile 16gb ram vs Ryzen 5 1500x ile 8gb ram

son kararımı verdim ryzen 5 1400 ile gtx 1050 ti alıcam.Son Sorum Şudur

Ryzen 5 1400 ile 16gb ram vs Ryzen 5 1500x ile 8gb ram
sistemi yayın ve render için kullanıcam ve planımda gta 5 the witcher 3 gibi yayınlar var

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı