Okuduğum okul gereği; grafik, çizim, video çalışmalarımda render yapıyorum. Aynı zamanda oyun düşkünü bir insanım. PUBG, BF1, GTA 5, ARK, Witcher 3 tarzı oyunlar oynuyorum. Ayrıca işlerimi kolaylaştırmak ve rahatlık için 2 ekran kullanıyorum.
Render bölümünde bir hız artışı ve işlemcinin fazla kullanımı sonucunda oluşan FPS droplarını yok etmek istiyorum. Özellikle yan ekrandan video, dizi, yayın izlerken gerçekleşiyor. Bu şartlar altında, anakart değiştirmeden hangi işlemciyi almamı önerirsiniz?
PC özellikleri:
İşlemci: i3 7100
Ekran kartı: GTX 1050 Ti
RAM: 8 GB 2400Mhz
Anakart: Msi B250M Pro-VD
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
Sistemimde SSD yok. Ayrıca ikinci monitörün performans kaybına yol açtığı doğru mu? Şimdiden teşekkürler.
Eger anakart degistirmek istemiyorsaniz elinizdeki islemciyi ikinci elden satip gelen paray ustune koyup i7-7700k alabilirsiniz. Su an ki fiyati yaklasik 1800 tl . Yada anakarti da satip intel 8. Nesil veya ryzen alabilirsiniz.
Render yaptığınız için anakart ve işlemcinizi 600 TL gibi bir fiyata satıp r5 2600 (2600x de olabilir) , b350 anakart ve sisteminizdeki RAM'den 1 tane daha almanızı öneririm.