i3 7100 Sistem yükseltme

EmirhanCMST

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarım da FiveM vb. oyunlar oynuyorum. Ama Örneğin FiveM'de araç sürerken oyun kasmaya baslıyor FPS 60 iken 30 20'lere düşüyor.
Bilgisayarımda:
320 GB Harddisk
8 GB RAM
GTX 1650
i3 7100 İşlemci var. Ben 1 TB Harddisk ve 8 GB RAM daha almayı düşünüyorum. Alırsam sorun düzelir mi? Yoksa işlemciyi de yükseltmem gerekir mi?

yani işlemciyi değiştirip önerilen modellerden birini alırsam bu sorundan tamamen kurtulurum değil mi ?
Harddisk ile FPS düzelmez, RAM bir nebze arttırır. Ama köklü değişim için işlemci değişmen gerek. Bütçe yoksa i5 7400, 7500, 6500 vesaire olabilir.
Şuanlık o kadar bütçem yok onun yerine R5 1600,R3 2200G
vb. alsam darboğazdan kurtulur muyum ?

Son düzenleme:
yani işlemciyi değiştirip önerilen modellerden birini alırsam bu sorundan tamamen kurtulurum değil mi ?
Benim de benzer bir sistemim var. GTA V'te grafikleri yükselterek sorunu çözmüştüm. Yükü ekran kartına vermiş oldum ve darboğazdan kurtuldum. 5-10 FPS kaybettim ama FPS drop yaşamıyordum. Denemeni tavsiye ederim.

Benim de benzer bir sistemim var. GTA V'te grafikleri yükselterek sorunu çözmüştüm. Yükü ekran kartına vermiş oldum ve darboğazdan kurtuldum. 5-10 FPS kaybettim ama FPS drop yaşamıyordum. Denemeni tavsiye ederim.
Teşekkür ederim denerim şimdi
Önceden Ekran kartımın %60'lık bi kısmı kullanılıyordu ayarları high'a aldım. Şuan Ekran kartının % 98'lik bi kısmını kullanırken işlemcinin %67-68'lik kısmını kullanıyor ve drop yok. Teşekkür ederim :))

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı