i3 7100 sisteme RX 570 takılır mı?

Gregoryen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Bu linkte bulunan ekran kartını almayı düşünüyorum. Yalnız bilgisayarım ile uyumlu mu değil mi bilmiyorum. Bilgisayarımın özeliği:

Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU 3.90GHz
8GB RAM
AMD Radeon (TM) R7 200 Series

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın ile uyumludur.

Bir miktar işlemcin besleyemez. Fakat GTX 1050 Ti gibi fiyatı bu kartla aynı, daha az performans veren kartları alma . Çünkü işlemcinin ekran kartını beslememesi durumu yani darboğazın sisteme hiçbir zararı yoktur. Darboğaz durumunda işlemci verebileceği en fazla FPS değerini verir. Hem ileride satmak istediğinde de daha fazla fiyata satabilirsin.

Şu an bu fiyat aralığındaki en iyi kart RX 570 ve RX 580'dir. Ama bu linkteki değil. Çünkü RX 570 8GB RAM'i kullanacak kadar güçlü bir kart değil. Bu fiyat aralığındaki en iyi kartlar aşağıdakiler;
Bu arada siteden endişelenmenize de hiç gerek yok. Eskiden bu site Türkiye'ye ürün getirirken uyanıklık yapıp ekstra gümrük parası diye para istiyordu. Şimdi o sorunu kaldırmışlar. KDV vergisinden başka hiçbir vergi ödemiyorsun. Gümrükte takılma gibi bir şansı da asla yok. Yani güvenilir bir sitedir. Hiçbir sorun çıkmaz. 4 ile 5 gün arasında ürünleri geliyor.

Bilgisayar dan pek anlamıyorum. Besleyemezden kastınız nedir acaba, işlemci ne kadar düşük olursa ekran kartının rami de o kadar düşük mü olması gerek. 4GB lık bir ekran kartı alsam sorun yaşarmıyım acaba? Bunu almaya karar verdim, sorunsuz çalışır derseniz alacağım.
Teşekkürler şimdiden.

İşlemcin ekran kartını tam olarak besleyemeyebilir yani ekran kartını tam performansıyla kullanamayabilirsin. Arka planda uygulama çalıştırmazsan çoğu zaman yeterince besleyecektir kanımca. Ekran kartı belleğinin 8 GB olmasını önermememizin sebebi ise RX 570'in 8 GB'lık görsel veriyi işleyecek güçte bir kart olmamasıdır. Yani 4 GB alsan da 8 GB alsan da neredeyse, hatta tamamen aynı performansı alacaksın. 8 GB'a boşuna fazla para verme.

Attığın ekran kartını alabilirsin. Diğer ekran kartından daha iyi bir seçimdir.

Demek istediğim 8 GB versiyonuna gerek yok. Çünkü ekran kartının gücü 8 GB RAM harcayacak kadar güçlü değil. Yani 8 GB versiyonunu alırsan boşa para vermiş olursun. 4 GB versiyonu gayet yeterlidir demek istiyorum.

İşlemcinin tam yükte kullanılmasında bir sorun olmaz, sisteme zararlı değil. Arka plandaki uygulamaları da çalıştırabilirsin, kapatmana gerek yok.

Çalıştırabilir fakat darboğaz dolayısıyla oyun performansı düşebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…