Bir ağabeyim var bilgisayar işlerinden anlayan. Ona gittim danıştım. Bütçeyi verdim ve bana bütçeye uygun bilgisayar toplamasını istedim. Kendisi ekran kartını ilk olarak GTX 750 Ti 4 GB seçti fakat biliyorsunuz ki doların da yükselmesiyle ekran kartı 600 TL civarında indirimli halde bile. Bütçe sabit kalsın diye daha sonra MSI GT 730 4 GB GDDR3 ekran kartını seçti (başka ekran kartları varken neden bunu seçti bir fikrim yok). Acaba ben bu ekran kartıyla GTA 5, CS:GO, Minecraft gibi oyunları 1080p'de oynayabilir miyim? Kesinlikle upgrade edeceğim ekran kartını. Yani dediğim gibi oynatır mı (en azından bu yaz)? Sistem özellikleri de şu şekilde:
NOT: Bilgisayar yarın elime ulaşıyor. Parça değişimiyle ilgili elimden bir şey gelmez.
Oyunları oynayabilirsiniz fakat en düşük ayarlarda. GT 730 almaktansa, dahili Intel GPU'nun kullanılması daha mantıklı olurdu. Boşa masraf olmuş.
Her seferinde söylüyoruz mahalle bilgisayarcılarından uzak durulması gerektiğini. Sistemin siparişini vermeden önde açmalıydınız konuyu.