Merhaba arkadaşlar ben sadece oyun oynamak için bir bilgisayar alıcam ve bir sitede hazır toplanmış bilgisayar buldum. Birçok Facebook grubuna danışmama rağmen endişede kaldım. Buraya tüm özellikleri yazıyorum rica etsem sistemde bir eksik ya da hata var mı söyler misiniz? Ayrıca i3 7100 işlemci alacağım GTX1060 3GB OC'u doyurabilecek mi darboğaz yaşar mıyım?
Not: Aerocool kasada bulunan 500W PSU sertifikalı değil sanırım bu yüzden korkularım var. Eğer bildiğiniz fiyatı uygun olan kasa ve PSU varsa önerirseniz sevinirim.
Tamamen fiyat/performans ve ileriye dönüklük açısından topladım. GTX 1060 3 GB fiyatları çok yüksek. Onun yerine GTX 1050 Ti alın. İleride satıp, daha güçlü bir ekran kartına geçebilirsiniz. İleride GTX 1060 gücünde gibi olan bir karta geçerseniz işlemci de rahatlıkla yetecektir. AM4 platformu da ileriye dönüklük açısından sistem için daha iyi olacaktır.
Halihazırda GTX 1050 Ti modeli de PUBG gibi oyunlarda size yetecektir. Yetersiz kaldığını düşündüğünüzde sistemin tek eksiği 8 GB RAM, ekran kartı ve bir de HDD olacaktır.
Tamamen fiyat/performans ve ileriye dönüklük açısından topladım. GTX 1060 3 GB fiyatları çok yüksek. Onun yerine GTX 1050 Ti alın. İleride satıp, daha güçlü bir ekran kartına geçebilirsiniz. İleride GTX 1060 gücünde gibi olan bir karta geçerseniz işlemci de rahatlıkla yetecektir. AM4 platformu da ileriye dönüklük açısından sistem için daha iyi olacaktır.
Halihazırda GTX 1050 Ti modeli de PUBG gibi oyunlarda size yetecektir. Yetersiz kaldığını düşündüğünüzde sistemin tek eksiği 8 GB RAM, ekran kartı ve bir de HDD olacaktır.
Benim eski bilgisayarımdan 250GB Harddisk var idi. Onu da eklesem Windows’u oraya kursam olur mu?
Ayrıca tüm sistemi itopya’dan ya da başka bir bilgisayar toplama sihirbazından toplasak olur mu?
Dediğim gibi bütçe kısıtlı olduğu için ve fiyatlar malum olduğu için en ucuz ve güvenilir siteden karışık toplayabildim. Örnek vermek gerekirse Itopya'da RAM 120 TL daha fazla.
İşletim sistemini SSD'ye kurarsınız. Eski Harddisk problemli değilse sisteme eklenebilir.