i3-7100 ve GTX 1060 darboğaz ?

ibrahim salih

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 3 gün önce parçalarımın siparişini verdim. 1060 Armor 6GB, b150m mortar artric, Kingston hyper x fury 4x4 RAM, SanDisk SSD plus 120 GB, WD Blue 64mb 1 terabayt HDD ve son olarak i3 kaby Lake 7100 3.9 GHz 3mb önbellek. Bütçemi biraz zorlayarak topladım. Ekran kartından taviz vermek istemedim. Bir kısım kargalar geldi. Ne kadar darboğaz yaşarım. İçime kurt düştü. Çok etkikese bile i5'e çıkmam çok zor 300 TL fark var aralarında. Fikir belirtip bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd ye karşı önyargım var. Hep Intel nvidia kafasında birisi oldum.

Bildiğim kadarıyla (yanlış bilgiyse özür dilerim) i3 7100 RX 480 Darboğaz yapıyormuş ama emin değilim öyle hatırlıyorum. RX480 le darboğaz yapana 1060' la da darboğaz yapar.

1050 yapmıyor 1060da yapmıyordu sanırsam anakartı ne alicaksıniz bende i3 7100 alacağımda şimdi gördüm b150 aliyorsunuz nasıl güncelleyeceksiniz skylake işlemciniz varmı ? yoksa bende b150 gaming m3 alacaktım skylake işlemcim olmadığı için güncelleyemem b250ye

FX8350-GTX980 kullanıyorum yer yer %4-5 darboğaz oluyor bazı işlemci canavarı oyunlarda fakat bu sorun kesinlikle DX12 oyunlarda olmuyor sendede büyük ihtimal DX12'de büyük bir darboğaz DX11'de az darboğaz ile karşılaşıcaksın çünki FX serisi DX12'de bayağı bir verimlilik kazanıyor.

Sisteminizin tüm parçaları gelip kurduğunuzda görüntü alamazsanız korkmayın. Skylake anakarta Kabylake işlemci almışsınız. Anakarta bios güncellemesi yapmadan görüntü alamazsınız. Çok küçükde olsa anakartın biosu güncel gelme şansı var ama çok küçük bir ihtimal. Sorunu çözmek için anakartınıza önce bir skylake işlemci takıp bios güncellemesi yapıcaksınız.

emanet işlemci alabileceğim kimse yok. BIOS update i indirdim. işemciyi direk taksam işlemciyi tanımasa bile BIOS a girmez mi?

işlemci soketi uyduğu için sadece BIOS güncellemesini yapmam yeterli olacak.

emanet işlemci alabileceğim kimse yok. BIOS update i indirdim. işemciyi direk taksam işlemciyi tanımasa bile BIOS a girmez mi?

işlemci soketi uyduğu için sadece BIOS güncellemesini yapmam yeterli olacak.
bende oyle yapmayi düsünuyordum teknopat kaby lake güncelleştirmesi videosu var bios bile gelmiyor skylake takıp güncellestiriyorlar sonra kabylake takiyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…