Arkadaşınızın sisteminde CPU kullanımın düşük olması gayet normal. Çekirdek ve izlek sayısı daha yüksek olan işlemcilerde CPU kullanımı doğal olarak daha düşük olur. Tabii ki bu tek başına yeterli bir senaryo değil. İşlemcinin güncel mimari olması ve tek çekirdek performansının yüksek olması gerekiyor. Aynı şekilde çoklu çekirdek performansı da önem arz ediyor, günümüzün şartları altında.i5 6500 işlemci ve GTX 1060 6GB ekran kartım var. PUBG'de Ryzen R5 1600 GTX 1050 Ti kullanıcısı arkadaşımın işlemci kullanımı %30 civarı, ekran kartı kullanımı %99 iken benim işlemci kullanımı %80 civarlarında...
Gerçekten bir problem olduğunu düşünüyorsanız ayrı bir konu açın yardımcı olalım.Benim işlemci kullanımı %80 civarlarında, ekran kartı kullanımı ise 70'e düştüğü de oluyor, 90'lara çıktığı da. Sürekli değişken. Kenar yumuşatma ve doku ayarı ultra, screen scale 120. Yani bu demek oluyor ki i5 6500 bile bazı oyunlarda darboğaz yapabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.