i3-7100 ve GTX960 Sistemde Darboğaz Olur Mu?

mhmthnync

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta içinde bilgisayarımı tamamlamayı düşünüyorum. Bütçem tam yetmediği için i5 7500 alamayacağım. Onun yerine i3 7100 almayı düşünüyorum. GTX960 4GB ile herhangi bir oyunda darboğaz görür müyüm? Şu anki işlemcim eski olduğu için darboğaz görmekten bıktım. Herhangi bir oyunda darboğaz yapar mı? Ona göre biraz daha bekleyip i5 işlemci almalı mıyım? Bilgisayarda GTA5, Leauge of Legends, CS GO, ARK gibi oyunlar, alabilirsem Battlefield 1 de oynarım. İleride 3 yıl kadar bir süre sonra ekran kartını değiştireceğim, işlemciyi buna göre mi almalıyım yoksa ekran kartı ile değiştirmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde var geçen yıl temmuz ayında almıştım. Oyun oynarken arkaplanda uygulama çalıştırabilirmiyim? Spotify, curse ve skype gibi uygulamalar ile birlikte oyun oynarken sıkıntı yapar mı?

Elimde var geçen yıl temmuz ayında almıştım. Oyun oynarken arkaplanda uygulama çalıştırabilirmiyim? Spotify, curse ve skype gibi uygulamalar ile birlikte oyun oynarken sıkıntı yapar mı?
Oyun performansını negatif anlamda etkileyecektir. Zaten 2 çekirdek 4 thread işlemcinin eti ne budu ne. G4560 yarı fiyatına 7100'ün %90'ı performans veriyor. Onu almak daha makul olacaktır.

O zaman bütçeyi zorlayıp kısıtlama yaşamamak için en azından bir i5 7500 iyi olur galiba. Peki i5 6400 hala alınır mı? İ3 7100 yerine almayı düşündüğüm işlemcilerden fakat saat hızları biraz düşük olduğu için masaüstü işlemlerinde zayıf kalır diye korkuyorum. Böyle bir durum olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…