i3 7100 ve RX 580 sistem PUBG'de donuyor

FullRedLine

Decapat
Yeni topladığım masaüstü bilgisayarımda League of Legends, Euro Truck Similator 2 ve Ring of Elysium oyunlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırıp saatlerce oynuyorum. Fakat Playerunkown's Battlegrounds oyununu açtıktan ortalama 5 dakika sonra monitörde sinyal gidiyor ve oyunun sesleri gidiyor fakat ekran kartı, işlemci fanı ve kasada bulunan fanlar birden bire çok yüksek hızda dönmeye başlıyor ve kasa çalışmaya ışıkları vs yanmaya devam ediyor. MSI Afterburner programından baktığımda her şey orijinal değerlerde. Sizce neden böyle yapmakta? Bilgisayar donanım bilgileri aşağıdadır;

• Anakart: Asus Z170-A
  • İşlemci: İntel i3 7.Nesil 7100 3.90 GHz
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix RX 580 O8G 8GB 256bit
  • RAM: 1x8 GB DDR4 2400 MHz Corsair Vengeance LPX
  • PSU: Corsair Professional HX-1200 1200W

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Lol ET2 ve Ring of Elysium gibi oyunlar eski sistemlerin bile rahatlıkla kaldırabileceği oyunlardır ama Pubg, BF1, AC Origins, Farcry5 oyunlar için iyi bir sistem lazım, ama sizin sorununuz farklı rx580 8gb iyi bir ekran kartıdır pubg yi rahatlıkla kaldırabilir sorun şu ki pubg tam olarak optimazyonunda sorun olan bir oyundur ayrıca i3 7100 işlemciniz rx 580 ile darboğaz yaratıyordur sıfır yada ikinci el bir 7. nesil i7 7700 veya i5 7600 gibi bir işlemci almanızdır eğer bütceniz varsa size tavsiyem işlemcinizi ve anakartınızı satıp ryzen 5 2600 ve b450 bir anakart almanızdır.

Hocam 3.000 TL'lik PSU'yu alma sebebiniz neydi? PSU'nuz sorunlu olabilir. Başka bir PSU ile deneme şansınız var ise deneyin.
Arkadaşlar çok haklı ben darboğaz konusuna takılırken onu fark etmemişim size böyle bir sistemi kim tavsiye etti acaba ? psu işlemci ve anakartı satıp daha düzgün bileşenler alınabilir..

İlk başta 600W gücünde bir PSU ile çalıştırdım sonrasında iş yerinde bulunan Corsair marka 1200W PSU ile denedim PSU'ya para vermedim arkadaşlar hiç bir parçaya para ödemedim bir nevi hediye verildi bunlar bana. @Shimada bu söylediklerinizi akşam deneyeceğim tekrardan yorum olarak çıkan değerleri paylaşırım.
Söylediklerinizi yapmadan önce tekrardan bi oyuna girip sıcaklıklara bi bakmayı düşündüm. Oyunu açtığımda ekran kartı anormal bir şekilde çok hızlı bir şekilde ısınıyor ve 85 santigrat dereceyi geçince söylediğim sorun gerçekleşiyor. Yarın gün içerisinde bilgisayarcıya götürüp termal macun vb. kontorllerini yaptıracağım ve tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
Sorun büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı.85 derecelere birden fırlaması normal değil, daha fazla ısınıp sistem kendini kilitliyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…