i3-7100’den i7-7700’e Geçmek

Oğuzhan R7

Hectopat
Arkadaşlar, i3-7100 + RTX 2060 kullanıyorum, ancak Battlefield 1 ve V’te 1080P’de ultra yada low farketmez 40-50 FPS alıyorum yetersiz kalıyor.

i7-7700’e geçmek istiyorum ciddi bir performans artışı yaşar mıyım?

(Yeni bir anakart masrafı yaratamam.)

Bayağı bir performans artışı olmakla beraber darboğaz sorunundan kurtulursun ama gel gelelim i7 7700'ü ne kadara alacaksın? Eğer 1000 TL üzerine alacaksan ki büyük ihtimalle öyle alacaksın, yaptığın çok mantıksız olur. Çünkü 1100 TL civarına Ryzen 5 2500X, 2600 gibi hem daha güncel hemde aynı performansı verebilecek başka işlemciler varken sen eski nesil bir işlemciyi daha pahalıya almış olacaksın. Bilmem anlatabildim mi?

Benim sana tavsiyem eğer i7 7700'ü çok pahalıya alacaksan elindeki anakart, işlemci ve RAM'i satıp yeni nesil Ryzen bir sistem kurman olur. Hem daha uygun fiyata getirmiş olursun hemde daha yüksek MHz'li RAM'lere geçmiş olursun.

1700 liraya satan fırsatçı dır . Ondan daha güçlü güncel işlemciler varken hemde aynı fiyat bandında. 1700 ona verene kadar r5 2600 ve b450 anakart alıp yoluna devam et bence elindekileride satarsan daha az para ödersin.

R5 2600, i7 7700 den tek ve çoklu çekirdekte daha üstün performans verir buda oyunlara yansır.
Ram lerin ddr4 büyük ihtimalle geçebilirsin hiç sorun yok .
Linkteki urunleride alabilirsin fiyatları uygun.
R5 2600, i7 7700 den tek ve çoklu çekirdekte daha üstün performans verir buda oyunlara yansır.
Ram lerin ddr4 büyük ihtimalle geçebilirsin hiç sorun yok .
Linkteki urunleride alabilirsin fiyatları uygun.
Senin yerinde olsam elimdekileride 1000 TL gibi bir fiyata satıp, elimdeki paranın üzerine ekler 2700x falan almaya çalışırdım. Bence sen elindekileri sat.

Evet RAM DDR4 2133MHZ 8GB, peki bu attığım linkteki anakart ileriye dönük destekleri daha mı fazla oluyor işlemci konusunda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…