i3 8100, GTX 1060'a darboğaz yapar mı?

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Benim son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu var. i3 8100 olarak adlandırılan ve 8. nesil işlemci olan bir bileşenin yanına GTX 1060 almak istiyorum. UserBenchmarks sitesinden baktığımda şu an olan i5 650 1. nesil işlemcim ile dağlar kadar fark çıktı. Peki bunda darboğaz olur mu sizce? Bir de ek bilgi olarak 4 GB RAM var. (Gerekilirse arttırılacaktır)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
i5 650 2 çekirdek bir işlemci. i3 8100 ise 4 çekirdek bir işlemci. Ayrıca aradan geçen 7 nesil ile birlikte mimari değişti ve verim arttı. Tek çekirdek performansı oldukça yükseldi. Bu sebepten dolayı i3 8100 daha iyi bir işlemci.
GTX 1060 için yeterli bir işlemci. Bütçe varsa tabii ki i5 8400'e çıkılmalı.
4 GB RAM yeterli değil. Önerimiz 16 fakat taban rakam olarak 8 GB öneriyoruz.
Vatan PC'de çalışan bir tanıdığım var. Ona kasamı götürdüm ve GTX 1060 ve I3 8100 taktık. 4GB RAM olduğu halde en ufak 1080P kalite ile oynarken en yüksek ayarlara aldık. ( MSAA 4X ) 60 ila 80 arası oynadım. Açıkçası bir darboğaz olmadığını söylediler. :)
Peki bende niye öyle? Sizce garantiye göndereyim mi?

Sistemde yazılımsal bir sorun olabilir. Ultra ayarlarda açmanızı tavsiye ederim. Core i3 8100 ya da muadili Ryzen bir yere kadardır ama yazılımsal sorun yoksa ya da ayarları düşük tutmadıysanız pek de kötü sonuç vermez.

Sistemde yazılımsal bir sorun olabilir. Ultra ayarlarda açmanızı tavsiye ederim. Core i3 8100 ya da muadili Ryzen bir yere kadardır ama yazılımsal sorun yoksa ya da ayarları düşük tutmadıysanız pek de kötü sonuç vermez.
Geforce experience'deki optimum ayarları kullanıyorum. O zaman format şart? @Ali Güngör

Format her zaman çözüm olmayabiliyor, arkaplanda neler kurulu, çalışıyor, ayarlar ne durumda diye ister format atmadan önce, ister formattan sonra iyice bir kontrol edin. Windows'un otomatik kurduğu sürücülerde sorun olma ihtimaline karşın Aygıt Yöneticisi altında kurulu cihazlara bakın, güncel sürücülerini araştırın. Güç ayarlarına kadar bakmak, iyice teşhis etmek gerek. Dediklerim biraz fazla geniş yelpazede gelebilir size ancak farklı bilgisayarlarda çok ilginç hatalarla karşılaştıktık.

Format her zaman çözüm olmayabiliyor, arkaplanda neler kurulu, çalışıyor, ayarlar ne durumda diye ister format atmadan önce, ister formattan sonra iyice bir kontrol edin. Windows'un otomatik kurduğu sürücülerde sorun olma ihtimaline karşın Aygıt Yöneticisi altında kurulu cihazlara bakın, güncel sürücülerini araştırın. Güç ayarlarına kadar bakmak, iyice teşhis etmek gerek. Dediklerim biraz fazla geniş yelpazede gelebilir size ancak farklı bilgisayarlarda çok ilginç hatalarla karşılaştıktık.
Peki teşekkürler yaz boyunca her şeyi deneyeceğim. Olmadı artık en son çare format. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı