Çözüldü i3-8100 nasıl OC yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jeh0Ke

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Heryer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600
Shapphire RX580 8GB
8x4 32GB(3200MHz) RAM
MSI B550 PRO VDH Anakart
Thermalright 240mm Soğutma
Silverstone 550W 80+Bronze
Aerocool Atomic Kasa
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Merhaba, her gün benden bol bol sövgüler toplayan işlemcimi (GTX 770 ve R9 270X ile darboğaz yaptığından) biraz daha iyi hale getirmek istedim. BIOS'a gidip saat hızını 3.6GHz'e sabitledim. OC yapmayı denedim BCLK yöntemi ile ama işlemcimden mi yoksa anakartımdan mı bilmem "CPU clock" kısmını bulamadım. Anakartımda OC desteği var diye biliyorum (MSI H310M VDH Plus). Bu şekilde saat hızı sabitlemek bir işe yarar mı? Ya da bir şekilde bu kapısı kilitli işlemcimin saatini biraz olsun yükseltmem mümkün mü?

MB: MSI H310M VDH Plus.
RAM: 8 GB XPG D10 & 8 GB XPG D30.
CPU: i3 8100.
GPU: GTX 770 & R9 270X. 770'te şu an aşırı ısınma sorunu var, aralarında geçiş yapıyorum bazen.

Çözüm
i3 8100'ü h serisi ile overclock yapamazsın, çarpan kilidi kapalı. Eğer Z serisi anakartın olsaydı deneyebilirdin.
i3 8100'ü h serisi ile overclock yapamazsın, çarpan kilidi kapalı. Eğer Z serisi anakartın olsaydı deneyebilirdin.

Hocam H310M anakartlarla yapanlar var ama anladığım kadarıyla yine de benim anakartımda destek yok. Problem yok. Peki ilk sorum için? Saati kilitlemek bir işe yarar mı? (zaten 2-3 ay sonra tüm kasa değişecek.) Hocam bir de size ek bir soru soracaktım. Yazdığım gibi şu an bilgisayarda bir XPG D10 biri XPG D30 iki RAM var. Bu RAM'ler beraber iyi çalışıyor. Zaten biri diğerinin makyajlı hali. Yalnız yeni anakart alınca bir 16'lık kit daha alıp 32 GB yapmak istiyorum ama piyasada ne D10 ne D30 kalmadı. İkinci elden de almak istemiyorum. Bu RAM'lerin değerlerine mümkün olduğunca yakın RAM'ler alırsam bir sorun yaşar mıyım? 2 farklı RAM için çok problem olmadığını biliyorum ama kasada 3 farklı RAM olacak.

Merhaba, RAM'ler hakkında kesin bir şey demek çok zor. Ama dedigin şekilde hem MHz hem CL hem de çipleri aynı olursa sorun yasama ihtimalin en aza düşer. Benden sana tavsiye benim gibi 8x4 yapmak yerine elindekiler satıp 16x2 yap.

Saat hızını sabitlemen yersiz. Yüksek performansa aldığın zaman zaten oyunlarda Turbo frekansında çalışıyor.

Hocam Turbo'dan kastınız "Intel Turbo Boost" teknolojisi ise bu işlemcide o yok. Aldığımda bunu görünce şaşırmıştım. Ama eğer "Turbo"dan kastınız işlemcinin çıkabilecek en yüksek saati ise evet haklısınız. Oyunlarda pek farkı yok ama genel kullanımda ufak bir fark hissediyorum. Uygulamalar biraz daha hızlı tepki veriyor gibi ama bu biraz plaseboda etkisi de olabilir. Teşekkürler yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…