i3-8100 RX 580 Drop ve Kaplama sorunu

Berkay Mutlu

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, son zamanlarda bilgisayarımda önceden olmayan GTA V gibi oyunlarda kaplamaların yüklenmemesi, CoD: Warzone'da en düşük ayarlarda olsa bile aşırı derecede droplar yemeye başladım. Sadece bahsettiğim oyunlarda olmuyor, genel olarak Windows'ta bir yavaşlık var. Belleğimden şüphelenmiyorum değil, çünkü ne zaman böyle sorunlar yaşasam bellek kullanımı bir anda %95'in üzerine fırlıyor. Bir de darboğaz sorunudur diye düşündün onu da kontrol ettim CPU kullanımı %90'ın üzerine çıkmamasına rağmen oluyor. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

İşlemciniz RX 580 gibi bir ekran kartını besleme konusunda iyi değil. Darboğaz yaşadığınız için FPS dropları normal.

Windows zaten SSDye kurulu,RAM 8GB 2400Mhz DDR4
Ama önceden GTA V oynarken bu sorunları yaşamıyordum yeni başladı.

İşlemci olarak tavsiyeniz nedir intel olarak?

İşin tuhafı i3 8100'ün performans olarak eş değeri olan i5 7500 + 1060 6 GB ikilisiyle BF1 Online, GTA V gibi oyunlarda genel olarak %5-6'lık bir darboğaz dışında (%94-95'lik GPU beslemesi de darboğaz da sayılmaz aslında ama neyse); gram takılma, drop veya kaplama sorunu yaşamıyorum. @imnotagamer'da da aynı şekilde i3 8100 + GTX 1070 ikilisini kullanıyor, onda da yanlış hatırlamıyorsam sadece aşırı kalabalık sunucularda hafif takılma sorunu yaşıyordu. 4/4 işlemci kullanıyorsunuz diye hemen işlemcinize bahane uydurmuşlar ama deneyen, yaşayan biri olarak sorununuzun büyük kaynağı bu tip oyunlarda çift kanal (8x2) 16 GB RAM kullanmamak, ama yine de söyleyeyim 8100(7500) +1060/580 gibi ikili kombinlerini kullanırken mümkün mertebe 1080p ultra (gerekirse MSAA x2'yi de aktif hale getirmek) ayarlarda kullanmak işlemcinin zorlanmaması açısından çok önemli. Çünkü günümüz açısından Full HD yüksek/ultra ayar bandı için tepe model 4/4'ler bu tarz CPU Intensive oyunlar için çok sınırda kalıyor, hatta ilerleyen zamanlara GTA VI, BF VI gibi oyunlarda da bu besleme sınır seviyesi daha da azalacağı gibi, 6C/6T ve 4C/8T standartındaki işlemciler alt limit haline gelmeye başlayacak.

Kaplamalarda da sorun oluyorsa HDD'nizi kontrol etmenizi öneririm. İşlemciniz bu tarz sorunlar çıkarmaz. Yani ben hiç görmedim bu zaman kadar. Az önce 12 saatlik GTA 5 oyunundan geliyorum. Fazla darboğaz yaşamadım. Boşta işlemci kullanımınız nasıl? Bir de RAM tek kanal ise bu da etken olabilir.

Uzuun uzun yazıp beni aydınlattığınız için çok teşekkürler.Konuya gelelim,ram yükseltmesini zaten düşünüyordum galiba yapma zamanı geldi.İşlemci konusunda içimi rahatlattığınız içindfe çok teşekkürler çünkü işlemci fiyatları UÇMUŞ.Son olarak,HDD testini nasıl yapacağım acaba?
Vede aygıt yöneticisinde şimdi farkettim,3 tane xvd adında disk var.İnternete baktığımda pek birşey bulamadım ancak xbox game pass in yarattığı söyleniyor.Acaba devre dışı bırakmam birşey değiştirimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…